Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε Κύθηρα, τα περίχωρα της Νεάπολης, καθώς και σε άλλες περιοχές της Λακωνίας εξαιτίας της ζημιάς που υπέστησαν πυλώνες της ΔΕΗ έξω από τη Νεάπολη από τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή.

Με δυσκολία λειτουργεί το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας στην περιοχή.

Από τη φωτιά καταστράφηκε ένα μέρος από τους πυλώνες κύριας τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος των Κυθήρων, με αποτέλεσμα ολόκληρο το νησί να μην μπορεί να ηλεκτροδοτείται αυτήν την στιγμή.

Μετά από επικοινωνία του αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρου με τον διοικητή της ΔΕΔΔΗΕ Πάτρας, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί η εναλλακτική τροφοδότηση του νησιού μέσω της Ελαφονήσου και να καταβληθεί προσπάθεια με όλα τα διαθέσιμα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ στην Πελοπόννησο, για να αποκατασταθούν οι πυλώνες κύριας τροφοδοσίας μέχρι τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 18 Ιουλίου, ή τις πρωινές ώρες της Κυριακής 19 Ιουλίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης που βρίσκεται στην Νεάπολη δήλωσε ότι δίνεται μάχη για την αποκατάσταση του δικτύου της ΔΕΗ, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ