Προειδοποιητική 24ωρη πανελλαδική απεργία των φαρμακοποιών την Τετάρτη
Σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι φαρμακοποιοί την Τετάρτη, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Δευτέρας, αμέσως μετά την επίτευξη της συμφωνίας για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι φαρμακοποιοί την Τετάρτη, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίουτου Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Δευτέρας, αμέσως μετά την επίτευξη της συμφωνίας για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι φαρμακοποιοί έχουν δηλώσει αντίθετοι τόσο στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, καθώς αυτό επηρεάζει άμεσα τη χωροθέτηση, αδειοδότηση και το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, όσο και στη διεύρυνση των καναλιών διανομής και διάθεσης των φαρμάκων.
«Θεωρούν τα φαρμακεία απλές εμπορικές επιχειρήσεις, την υγεία εμπορεύσιμο αγαθό και το φάρμακο κοινό καταναλωτικό προϊόν», αναφέρει ο ΠΦΣ, σημειώνοντας ότι «οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να στηρίζουν τον Έλληνα ασφαλισμένο, παρέχοντας πίστωση στον ΕΟΠΥΥ, χρηματοδοτώντας από το υστέρημα τους την χρεοκοπημένη κοινωνική ασφάλιση, την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης, υποκύπτει στις απαιτήσεις των μεγάλων συμφερόντων και των δανειστών»
Ο ΠΦΣ θεωρεί «περίεργο» να επιχειρούν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα μέτρα που δεν ισχύουν ούτε στη Γερμανία, «ύποπτο να επιχειρείται να αφανισθεί το φαρμακείο της γειτονιάς και των ακριτικών περιοχών» και « απαράδεκτο να αντικαθίσταται ο επιστήμονας φαρμακοποιός και το φαρμακείο από απρόσωπα και ανέλεγκτα καταστήματα λιανικής με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ – Γαλλία και Βρετανία αρνούνται ότι ήξεραν για την επίθεση στο Ιράν
- Η αντίδραση της Ρωσίας και της Κίνας στην επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν
- Ιράν: Απειλεί να μην αγωνιστεί στο Μουντιάλ μετά τις επιθέσεις!
- Οβιέδο – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1: «Απόδραση» στις καθυστερήσεις για τους «ροχιμπλάνκος»
- ΗΠΑ: Η έλλειψη σοβαρότητας του Ιράν στις συνομιλίες δεν άφησαν άλλη επιλογή στον Τραμπ παρά να επιτεθεί
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]
