Προειδοποιητική 24ωρη πανελλαδική απεργία των φαρμακοποιών την Τετάρτη
Σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι φαρμακοποιοί την Τετάρτη, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Δευτέρας, αμέσως μετά την επίτευξη της συμφωνίας για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι φαρμακοποιοί την Τετάρτη, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίουτου Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Δευτέρας, αμέσως μετά την επίτευξη της συμφωνίας για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι φαρμακοποιοί έχουν δηλώσει αντίθετοι τόσο στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, καθώς αυτό επηρεάζει άμεσα τη χωροθέτηση, αδειοδότηση και το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, όσο και στη διεύρυνση των καναλιών διανομής και διάθεσης των φαρμάκων.
«Θεωρούν τα φαρμακεία απλές εμπορικές επιχειρήσεις, την υγεία εμπορεύσιμο αγαθό και το φάρμακο κοινό καταναλωτικό προϊόν», αναφέρει ο ΠΦΣ, σημειώνοντας ότι «οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να στηρίζουν τον Έλληνα ασφαλισμένο, παρέχοντας πίστωση στον ΕΟΠΥΥ, χρηματοδοτώντας από το υστέρημα τους την χρεοκοπημένη κοινωνική ασφάλιση, την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης, υποκύπτει στις απαιτήσεις των μεγάλων συμφερόντων και των δανειστών»
Ο ΠΦΣ θεωρεί «περίεργο» να επιχειρούν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα μέτρα που δεν ισχύουν ούτε στη Γερμανία, «ύποπτο να επιχειρείται να αφανισθεί το φαρμακείο της γειτονιάς και των ακριτικών περιοχών» και « απαράδεκτο να αντικαθίσταται ο επιστήμονας φαρμακοποιός και το φαρμακείο από απρόσωπα και ανέλεγκτα καταστήματα λιανικής με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έτσι η φύση επηρεάζει μυαλό και σώμα
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442