Ιταλία: «Ελληνικό ‘ΟΧΙ’» από Αριστερά-Λέγκα στη Βουλή για το εκπαιδευτικό
Φυλλάδια στα χρώματα της ελληνικής σημαίας που έγραφαν «ΟΧΙ» σήκωσαν βουλευτές του κόμματος Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία (Sel) και της ξενόφοβης Λέγκας του Βορρά κατά την ψηφοφορία στην ιταλική Βουλή για τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι για την δημόσια Παιδεία. Η μεταρρύθμιση εγκρίθηκε με 277 ψήφους υπέρ, 143 κατά και 4 αποχές.
Φυλλάδια στα χρώματα της ελληνικής σημαίας που έγραφαν «ΟΧΙ» σήκωσαν βουλευτές του κόμματος Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία (Sel) και της ξενόφοβης Λέγκας του Βορρά κατά την ψηφοφορία στην ιταλική Βουλή για τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι για την δημόσια Παιδεία.
Η μεταρρύθμιση εγκρίθηκε με 277 ψήφους υπέρ, 143 κατά και 4 αποχές.
Στα κύρια σημεία της εν λόγω μεταρρύθμισης συμπεριλαμβάνεται η ενίσχυση των δικαιοδοσιών των διευθυντών σε ό,τι αφορά την επιλογή των διδασκόντων, η σταδιακή πρόσληψη 100.000 αναπληρωτών καθηγητών, η προαγωγή τους βάσει προϋπηρεσίας, αλλά και αξιολόγησης, η αύξηση των ωρών επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών σε διάφορες επιχειρήσεις.
Βουλευτές του κόμματος «Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία» και της Λέγκας, σήκωσαν μικρές ταμπέλες σε γαλανόλευκο χρώμα, με γραμμένο «OXI alla buona scuola di Renzi», (Όχι στο ‘καλό σχολείο’ του Ρέντσι).
OXI alla #buonascuola di Renzi pic.twitter.com/MaeuigBSKy
— Nichi Vendola (@NichiVendola) July 9, 2015
Παράλληλα, οργανώσεις μαθητών και φοιτητών «φίμωσαν» με άσπρα πανιά δεκάδες μαρμάρινες προτομές ιταλών φιλοσόφων και διανοουμένων στο κέντρο της Ρώμης για να στείλουν το μήνυμα ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια η οποία στοχεύει στο να αφαιρεθεί το δικαίωμα λόγου από τους εκπροσώπους της παιδείας και του πολιτισμού».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ξεκινά τις επόμενες ημέρες το ταξίδι του HMS Dragon προς την Κύπρο – Και τρίτο ελικόπτερο Wildcat στην περιοχή
- Είχε μετατρέψει το διαμέρισμά του σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών – Συνελήφθη 34χρονος στον Άγιο Παντελεήμονα
- The Expla-in Project| Το πλαφόν στη τιμή της βενζίνης έρχεται… Το κόστος στα καύσιμα θα πέσει;
- O Μάικλ Τζόρνταν εξηγεί γιατί ποτέ δεν θα απαντηθεί το ερώτημα για το ποιος είναι ο GOAT (vid)
- Στο Παρίσι Κυριάκος Μητσοτάκης για τη 2η Σύνοδο για την Πυρηνική Ενέργεια
- Διαζύγιο κορυφής: To Netflix «τελειώνει» τη Μέγκαν Μαρκλ – Κόβει το ρευστό, αποεπενδύει από τη μπράντα As Ever