Χωρίς προσαυξήσεις οι φορολογικές οφειλές που καθίστανται ληξιπρόθεσμες εντός της τραπεζικής αργίας
Να μην λαμβάνουν υπόψη τις προσαυξήσεις που εμφανίζονται στο Taxis για φορολογικές οφειλές που καθίστανται ληξιπρόθεσμες αυτή την περίοδο καλεί του πολίτες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).
Να μην λαμβάνουν υπόψη τις προσαυξήσεις που εμφανίζονται στο Taxis για φορολογικές οφειλές που καθίστανται ληξιπρόθεσμες αυτή την περίοδο καλεί του πολίτες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).
Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώθηκε από φορολογουμένους χρήστες του Taxis πως οι οφειλές τους που καθίστανται ληξιπρόθεσμες αυτή την περίοδο συνεχίζουν να εμφανίζουν τις προσαυξήσεις που προβλέπονται από τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (0,73% ανά μήνα υπερημερίας), κάτι που σχετίζεται με την αδυναμία τροποποίησης των εφαρμογών του Taxis.
Η ΓΓΔΕ αποσαφήνισε πως οι πολίτες δεν θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τις προσαυξήσεις που εμφανίζονται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του Taxis.
Όπως διευκρίνισε, οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να πληρώνουν μόνον το κεφάλαιο της βεβαιωμένης οφειλής.
Ξεκαθαρίσθηκε ακόμη ότι ο μη καταλογισμός προσαυξήσεων αφορά μόνον στην τραπεζική αργία και όχι τυχόν προηγούμενες περιόδους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Χρόνια Πολλά Ελλάδα» ευχήθηκε στα ελληνικά ο Αντόνιο Κόστα – Το ευχετήριο βίντεο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
- Μέττε Φρέντερικσεν: Η πρωθυπουργός της Δανίας υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησης μετά την εκλογική ήττα
- Αυξήσεις επιτοκίων ακόμη και τον Απρίλιο – Όσα είπε η Λαγκάρντ
- Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα σε Ουκρανία και Ρωσία μετά από ανταλλαγή πυρών
- Η Λόρα Ντερν αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη σεξουαλικότητα μετά τα 50 της
- Επίσημο: Η Σενεγάλη προσέφυγε στο CAS για το Κόπα Άφρικα


