Μακρόν: Εάν βγει «Όχι», ας μην αναστήσουμε τη Συνθήκη των Βερσαλλιών
Στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής αναφέρθηκε ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δήλωσε: «Εάν επικρατήσει το "Όχι" στο ελληνικό δημοψήφισμα, ας μην αναστήσουμε τη Συνθήκη των Βερσαλλιών».
Στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής αναφέρθηκε ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δήλωσε: «Εάν επικρατήσει το «Όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα, ας μην αναστήσουμε τη Συνθήκη των Βερσαλλιών».
Η Συνθήκη των Βερσαλλιών υπεγράφη μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τιμωρούσε τη Γερμανία και τη θεωρούσε απολύτως υπεύθυνη για τον πόλεμο.
Ο γάλλος υπουργός είπε ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα πρέπει να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό, κάνοντας το χρέος της χώρας βιώσιμο, και ότι δεν γίνεται να βασίζονται μόνο στη στήριξη της ΕΚΤ.
«Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, πρέπει να ξεκινήσουμε αύριο, απαντώντας με πολιτικές συνομιλίες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο συνομιλιών» είπε.
«Το ζήτημα δεν είναι να βρίσκει κανείς καταφύγιο στην ΕΚΤ και άλλους που έχουν ήδη κάνει περισσότερα από όσα ήταν απαραίτητα» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νεκρός διανομέας σε τροχαίο σε παράδρομο της Αττικής Οδού
- Κινητοποιήσεις: Γιορτές στα μπλόκα οι αγρότες και ραντεβού σε νέα πανελλαδική σύσκεψη
- Κέρκυρα: Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες ο εμπρησμός αυτοκινήτων επιχειρηματία
- Ο Μόντο Ντουπλάντις αποκάλυψε με τι θα ασχοληθεί όταν αποσυρθεί από τον στίβο
- Σομαλία: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στο Μογκαντίσου χωρίς σοβαρά επεισόδια – Η σημασία τους
- «Ήταν ποιητικό» – Έρθα Κιτ, η τραγουδίστρια του «Santa Baby» πέθανε την ημέρα των Χριστουγέννων του 2008
