Δημοψήφισμα και στη Γερμανία ζητεί το Die Linke
Nα ερωτηθεί ο γερμανικός λαός με δημοψήφισμα «για τη λιτότητα και υποτιθέμενη πολιτική σωτηρίας του ευρώ», κατά το πρότυπο του ελληνικού δημοψηφίσματος, ζητεί η συμπρόεδρος και νέα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Die Linke (Αριστερά), Σάρα Βάγκενκνεχτ. «Σε τελική ανάλυση είμαστε εμείς που πληρώνουμε» αναφέρει σημειώνοντας ότι «από ένα 'όχι' θα κέρδιζαν και οι Γερμανοί φορολογούμενοι».
Nα ερωτηθεί ο γερμανικός λαός με δημοψήφισμα για τη λιτότητα και υποτιθέμενη πολιτική σωτηρίας του ευρώ, κατά το πρότυπο του ελληνικού δημοψηφίσματος, ζητεί η συμπρόεδρος και νέα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Die Linke (Αριστερά), Σάρα Βάγκενκνεχτ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Passauer Neuen Presse.
«Θα ευχόμουν να ερωτηθεί και ο γερμανικός λαός σε δημοψήφισμα για τα σημαντικά προβλήματα και συνολικά για την λεγόμενη πολιτική διάσωσης του ευρώ . Σε τελική ανάλυση είμαστε εμείς που πληρώνουμε» τονίζει η Σάρα Βάγκενκνεχτ, που θα διαδεχτεί το φθινόπωρο τον Γκρέγκορ Γκίζι ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς.
Σύμφωνα με την κ. Βάγκενκνεχτ, «δισεκατομμύρια των γερμανών φορολογουμένων κατασπαταλήθηκαν και αυτό εξ αιτίας της άσκοπης πολιτικής της κ. Μέρκελ».
Η συμπρόεδρος του Die Linke εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι Έλληνες θα απορρίψουν την Κυριακή την πρόταση των δανειστών. Το πακέτο το οποίο πρότειναν η Κομισιόν, το ΔΝΤ και Η ΕΚΤ είναι η συνέχιση της ίδιας εσφαλμένης πολιτικής, η οποία ακολουθείται εδώ και πέντε χρόνια στην Ελλάδα» εκτιμά η Σάρα Βάγκενκνεχτ και προσθέτει: «Από ένα ‘όχι’ θα κέρδιζαν και οι Γερμανοί φορολογούμενοι, καθώς θα εμπόδιζε να κατασπαταληθούν ξανά δισεκατομμύρια».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ξυλάς στο in: Οι σπουδές, η προσπάθεια να βρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο και η συνύπαρξη με τον Τσιτσιπά (pics)
- Το ραντεβού Γεραπετρίτη – Ρούμπιο στην Ουάσιγκτον – Τι θα συζητήσουν
- «Ιππόκαμπος»: Για 10 παραστάσεις στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός
- Αυτές είναι οι πιο ελκυστικές ευρωπαϊκές πόλεις για επενδύσεις σε ακίνητα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Πλημμύρες στον Έβρο: Παραμένει στο κόκκινο η περιοχή – Τεράστιες ζημιές, δραματικές ώρες για τους κατοίκους

