Πως θα πληρώνουν προμηθευτές και θα κάνουν εισαγωγές οι επιχειρήσεις
Επιχειρήσεις που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν εμβάσματα στο εξωτερικό για την πληρωμή προμηθευτών και την πραγματοποίηση εισαγωγών πρέπει να απευθύνουν αίτημα στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, αναφέρει με σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας.
Επιχειρήσεις που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν εμβάσματα στο εξωτερικό για την πληρωμή προμηθευτών και την πραγματοποίηση εισαγωγών πρέπει να απευθύνουν αίτημα στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, αναφέρει με σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας.
Το αίτημα κατατίθεται μέσω της εμπορικής τράπεζας με την οποία συνεργάζονται, η οποία το διαβιβάζει στην Επιτροπή. Η επικοινωνία με την τράπεζα για περισσότερες οδηγίες μπορεί να γίνεται τηλεφωνικά, στο κατάστημα με το οποίο συνεργάζονται ή στον κεντρικό τηλεφωνικό αριθμό κάθε τράπεζας.
Για την ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων, οι επιχειρήσεις μπορούν να κοινοποιούν το αντίγραφο του αιτήματος που έχουν υποβάλει στην τράπεζά τους με φαξ στην Επιτροπή στο 210-3238783.
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
Επιχειρήσεις που επιθυμούν να καταθέσουν μετρητά σε λογαριασμούς τους, μπορούν να το κάνουν είτε μέσω ΑΤΜ (σε σφραγισμένο φάκελο), είτε σε Υπηρεσία/ες των τραπεζών, σύμφωνα με τη διαδικασία που καθορίζεται από την τράπεζα.
Επίσης, σύμφωνα με διαδικασία που καθορίζει κάθε τράπεζα θα εκτελούνται και εντολές πληρωμών με κεντρική εντολή (πχ για μισθοδοσίες, πληρωμή προμηθευτών κλπ.)
Οι επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται στην τράπεζα που συνεργάζονται.
Για πληροφορίες και για την επίλυση προβλημάτων που ίσως προκύψουν οι επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου στο τηλέφωνο 210- 3825529.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πίτερ Γκριν: Πέθανε ο ηθοποιός που ξεχώρισε για τον ρόλο του «κακού» στο Pulp Fiction και τη «Μάσκα
- ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – Ποιοι δεν θα συμμετέχουν, τι θα γίνει με τα ΜΜΜ
- Αγρότες: Όλα τα βλέμματα στη Νίκαια – Σε εξέλιξη το συντονιστικό των αγροτών
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Επ’ αόριστον δέσμευση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Ένωση
- Volley League: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής
- Προσωπικό εστιατορίου τρολάρει τον CEO της Ryanair και τον χρεώνει για «επιπλέον χώρο για τα πόδια»