FT: Έτοιμος ο Αλέξης Τσίπρας να δεχθεί όλους τους όρους διάσωσης
Επιστολή του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την οποία γίνονται δεκτές όλες οι προϋποθέσεις που θέτουν οι πιστωτές, αποκάλυψε ο δημοσιογράφος των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ. Η εν λόγω επιστολή εστάλη σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την οποία γίνονται δεκτές όλες οι προϋποθέσεις που θέτουν οι πιστωτές της Ελλάδας αποκάλυψε σήμερα Τετάρτη ο δημοσιογράφος των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ.
Σύμφωνα με τον Σπίγκελ, με την δισέλιδη επιστολή γίνονται δεκτοί όλοι οι όροι που είχαν θέσει ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ στην Ελλάδα και ήταν πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το Σαββατοκύριακο.
Η εν λόγω επιστολή εστάλη σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με τον Σπίγκελ θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βάση για ένα νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας εντός των προσεχών ημερών.
Got my hands on new @atsipras letter conceding on almost all points. QUick story here: http://t.co/VsdKLnWw8M pic.twitter.com/kHIVrvpOBi
— Peter Spiegel (@SpiegelPeter) July 1, 2015
Η επιστολή του έλληνα πρωθυπουργού σημειώνει πως η Αθήνα θα αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις στο ΦΠΑ, με εξαίρεση το καθεστώς των νησιών, ενώ στο επίμαχο θέμα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, ζητά οι αλλαγές στις πρόωρες συντάξεις να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και το ΕΚΑΣ να καταργηθεί σταδιακά.
«Η Ελληνική Δημοκρατία είναι προετοιμασμένη να αποδεχθεί αυτήν την συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, υπό την αίρεση των ακόλουθων τροποποιήσεων, προσθηκών ή διευκρινίσεων, στο πλαίσιο μιας παράτασης του λήγοντος προγράμματος (διάσωσης) και της νέας δανειακής συμφωνίας για την οποία υπεβλήθη αίτημα σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου 2015. Όπως θα παρατηρήσετε οι τροποποιήσεις μας είναι ολοκληρωμένες και σέβονται πλήρως την ευρωστία και αξιοπιστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος» αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ανθεκτικότητα στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών
- Ερντογάν: Μήνυμα πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Όπως θέλουμε ειρήνη για εμάς, θέλουμε και για τους γείτονές μας»
- Δύο χρόνια Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό: Μια αιωνιότητα και μια μέρα
- Παναγόπουλος: Συνέντευξη Τύπου θα δώσει την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μετά τις αποκαλύψεις
- Ιράν: Μήνυμα Πεζεσκιάν για πυρηνικό πρόγραμμα: «Η Τεχεράνη δεν θα υποχωρήσει στις υπερβολικές απαιτήσεις»
- ΗΠΑ: Οι αρχές αναστέλλουν τις πτήσεις σε αεροδρόμιο του Τέξας, στα σύνορα με το Μεξικό, για «λόγους ασφαλείας»
