Γαλλία: Μπορεί ακόμη να υπάρξει συμφωνία-Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ
«Αυτό που συνέβη σήμερα δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα έφυγε από την Ευρωζώνη» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μ.Σαπέν μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup απόντος του Γ.Βαρουφάκη, τονίζοντας ότι η Γαλλία είναι έτοιμη για επανέναρξη των συνομιλιών ανά πάσα στιγμή -«πριν τις 30 Ιουνίου, στις 30 Ιουνίου, μετά τις 30 Ιουνίου». Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ, δηλώνουν Μοσκοβισί και Ντομπρόφσκις.
«Το λέω κατηγορηματικά. Αυτό που συνέβη σήμερα δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα έφυγε από την Ευρωζώνη» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup απόντος του Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζοντας ότι η Γαλλία είναι έτοιμη για επανέναρξη των συνομιλιών ανά πάσα στιγμή.
«Ουδείς, πόσω μάλλον η Γαλλία, θέλει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες ο Μισέλ Σαπέν επισημαίνοντας ότι οι «18» υπουργοί Οικονομικών συζήτησαν σχετικά με τη ρευστότητα των τραπεζών, όχι για Grexit.
«Θα το επαναλάβω, η Γαλλία είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή για την εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα Πριν τις 30 Ιουνίου, στις 30 Ιουνίου, μετά τις 30 Ιουνίου» δήλωσε επιμένοντας ότι μπορεί να βρεθεί λύση και προσφέροντας μεσολάβηση για την επίτευξή της.
Ο ίδιος επέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι δημιουργεί προβλήματα πρωτίστως για την ίδια την Ελλάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα Υόρκη: Επίθεση με μαχαίρι στο μετρό – Τρεις τραυματίες, νεκρός ο δράστης
- Η μάχη του τίτλου στην Premier League: Το πρόγραμμα των Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι ως το φινάλε
- Γιατί οι Big Tech και ο λαϊκισμός έχουν έναν κοινό εχθρό: τον δημοκρατικό έλεγχο
- Μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη
- Κύπρος: Δύο οι νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικίας – Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια
- Τα αποτελέσματα όταν ρίχνεις το επίπεδο: Οι Ιρανοί νίκησαν τον Τραμπ στην «έδρα» του… τα Social Media



