Bloomberg: «Σημεία τριβής» συντάξεις, ΦΠΑ και χρέος
Τις συντάξεις, το ΦΠΑ και την ελάφρυνση του χρέους αναδεικνύει το πρακτορείο Bloomberg ως τα «σημεία τριβής» στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας- πιστωτών σε σημερινό του δημοσίευμα. Σε άλλο δημοσίευμα του πρακτορείου αναφέρεται πως η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε περίπου 3,35 δισ. ευρώ από τις αρχές Ιουλίου εάν κατορθώσει να φθάσει σε συμφωνία με τους πιστωτές της.
Τις συντάξεις, το ΦΠΑ και την ελάφρυνση του χρέους αναδεικνύει το πρακτορείο Bloomberg ως τα «σημεία τριβής» στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας- πιστωτών σε σημερινό του δημοσίευμα.
Το πρακτορείο επικαλείται αναλυτές σύμφωνα με τους οποίους ενδεχόμενη αποτυχία συμφωνίας μέσα στο Σαββατοκύριακο θα αυξήσει την πιθανότητα επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων στις ελληνικές τράπεζες.
Όπως σημειώνουν οι Έλληνες έχουν αποσύρει περίπου το 20% των καταθέσεων της χώρας από τις τράπεζες το τρέχον έτος, καθώς εντάθηκαν οι ανησυχίες για έξοδο από το ευρώ.
Το Bloomberg αναφέρει πως ακόμη και αν επιτευχθεί συμφωνία ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπορεί να δυσκολευτεί να εξασφαλίσει την απαραίτητη έγκριση του ελληνικού κοινοβουλίου για αυτή. Όπως σημειώνει οι πιο λαϊκιστές και ριζοσπάστες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν να καταψηφίσουν το σχέδιο συμβιβασμού.
Καταλήγοντας το δημοσίευμα αναφέρει πως η Γερμανία θα μπορούσε να ψηφίσει τη Δευτέρα ή την Τρίτη για την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα εγκρίνει το εν λόγω σχέδιο.
Σε άλλο δημοσίευμα του πρακτορείου αναφέρεται πως η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε περίπου 3,35 δισ. ευρώ από τις αρχές Ιουλίου εάν κατορθώσει να φθάσει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, χάρη στα κέρδη των κεντρικών τραπεζών των κρατών μελών που επιστρέφονται στην χώρα.
«Πριν από τις 30 Ιουνίου, εάν ζητηθούν είναι διαθέσιμα 1,85 δισ. ευρώ από τα κέρδη του 2014», τόνισε ένας αξιωματούχος το πρακτορείο και πρόσθεσε: «την 1η Ιουλίου, τα κράτη αναμένεται να μεταφέρουν άλλα 1,5 δισ. ευρώ στα κέρδη του 2015. Αυτά τα κεφάλαια θα γίνουν προσβάσιμα επίσης εάν το Eurogroup θέλει να τα απελευθερώσει».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Βιλντόζα πήρε το… πορτοφόλι του Πετρούσεφ και χάρισε τη νίκη στη Βίρτους (vids)
- Κρήτη: Θλίψη για τον αθλητή ΑμεΑ που πέθανε μετά από τροχαίο – Είχε καθηλωθεί σε αμαξίδιο πριν από 23 χρόνια μετά από τροχαίο
- Οδοιπορικό του in: Πολύπαθη Μάνδρα – Η επόμενη μέρα
- «Υπάρχει και φιλότιμο»: Το αφιέρωμα της Finos Film για τα 60 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας
- Φάμελλος για Τσίπρα: Άδικο να ισοπεδώνεται όλη η αντιπολίτευση
- Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρό 2χρονο παιδί από επίθεση σκύλου
