Σακελλαρίδης: Υπό όρους συμφωνία για επέκταση προγράμματος
Η ελληνική κυβέρνηση θα συμφωνούσε σε παράταση του τρέχοντος προγράμματος αν οι δανειστές αντιμετωπίσουν με επάρκεια τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Η ελληνική κυβέρνηση θα συμφωνούσε σε παράταση του τρέχοντος προγράμματος αν στη συμφωνία που θα τη συνόδευε προβλεπόταν ότι οι δανειστές θα αντιμετώπιζαν με επάρκεια τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Η κυβέρνηση θα συμφωνούσε αν οι δανειστές παρατείνουν «το τρέχον πρόγραμμα, ώστε να έχει στοιχεία που λύνουν και το χρηματοδοτικό πρόβλημα», δήλωσε στην τηλεόραση του Mega, ερωτηθείς εάν η ελληνική κυβέρνηση θα υποβάλλει αίτημα για παράταση όπως ζητήθηκε.
Όπως εξήγησε ο κ. Σακελλαρίδης εάν η παράταση δεν συνοδεύεται με συμφωνία για κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών απλώς θα ανακυκλώνει το πρόβλημα.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και στην «μάχη» που δίνει η ελληνική κυβέρνηση για σαφή αναφορά στην όποια συμφωνία στο θέμα του χρέους και της αναδιάρθρωσής του. Ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα του χρέους μετ’ επιτάσεως στις επαφές του στις Βρυξέλλες και στη Σύνοδο, είπε ο κ. Σακελλαρίδης. Στις επίμονες ερωτήσεις εάν οι εταίροι-πιστωτές θα το δεχθούν είπε «οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, ας περιμένουμε μέχρι την Τετάρτη».
Η κυβέρνηση παρουσίασε νέες προτάσεις που περιλαμβάνουν φορολογικά έσοδα και περικοπές δαπανών ύψους 7,9 δισ. ευρώ για φέτος και το 2016 σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας στα τέλη του μήνα.
Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης έληξε αργά την Δευτέρα χωρίς λύση. Ωστόσο, οι ηγέτες συμφώνησαν στην εξειδίκευση των ελληνικών προτάσεων μέχρι το Eurogroup της Τετάρτης, ώστε η πρόταση να τεθεί προς έγκριση στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε τα ξημερώματα της Τρίτης ότι η κυβέρνηση επιδιώκει συμφωνία που θα λύσει το μεσοπρόθεσμο χρηματοδοτικό ζήτημα της χώρας και ότι η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο των Ευρωπαίων για την επίτευξη συμφωνίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ευλογιά προβάτων: Καμπανάκι κινδύνου για τη διακίνηση ζωοτροφών από την Κρήτη
- Φρέντι Μέρκιουρι: Πέθανε η κρυφή κόρη του σε ηλικία 48 χρόνων
- «Ένας κρίκος στη διαρκή προσπάθεια εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων» – Μητσοτάκης για φρεγάτα «Κίμων»
- Μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας από τον Ολυμπιακό: «Οικογένεια» (pic)
- Δεν είναι μόνο ο Τραμπ με τον Πάουελ: Τι συμβαίνει σε άλλες κεντρικές τράπεζες
- Αναζητούνται ημερομηνίες για το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν

