Bloomberg: Το άλλο πρόβλημα του Τσίπρα, η συνοχή της ΚΟ
Στο νέο μεγάλο μέτωπο που ανοίγει για τον πρωθυπουργό, αυτό της συνοχής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται το Bloomberg με φόντο την υπό κατάρτιση συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία ελέγχει έως και 40 βουλευτές.
Στο νέο μεγάλο μέτωπο που ανοίγει για τον πρωθυπουργό, αυτό της συνοχής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται το Bloomberg με φόντο την υπό κατάρτιση συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία ελέγχει έως και 40 βουλευτές.
«Πολλά είναι τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν» σχολιάζει ο Γιάκομπ Κίνκεγκαρτ, του Peterson Institute for International Economics με έδρα την Ουάσινγκτον.
Ο ίδιος σημειώνει ότι μια κυβέρνηση που αποκαλείται «εχθρός» της λιτότητας συμφώνησε να σε περισσότερη λιτότητα μέσω φόρων και χωρίς σαφή δέσμευση για πραγματικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
«Η Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία έχει περίπου 40 έδρες και αποτελείται από πρώην κομουνιστές και μέλη συνδικάτων, θα μπορούσε να νικήσει την κυβέρνηση, αν καταψήφιζε τη συμφωνία» αναφέρει το πρακτορείο.
Αναλυτικής της Deutsche Bank που επικαλείται το Bloomberg εξηγεί ότι η μεγάλη πρόκληση για τον πρωθυπουργό είναι να περάσει τη συμφωνία από τη Βουλή. Ο ίδιος αναλυτής «μετρά» μεταξύ 10 και 40 τον αριθμό των βουλευτών που μπορεί τελικά να μην ψηφίσουν τα μέτρα.
Διαβάστε επίσης:
- Γκρίνια και αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ
- Φλαμπουράρης: Χρειαζόμαστε μια ομόψυχη ΚΟ
- Σκουρλέτης: Υπερασπίσιμη πολιτικά η συμφωνία
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός: Η… εξαφάνιση του Φαρίντ από τον Αταμάν (vids)
- Πατρινό Καρναβάλι: Σήμερα η επίσημη έναρξη του – Όλες οι εκδηλώσεις
- «Ό,τι δώσαμε δώσαμε», λέει ο Μητσοτάκης εν όψει της συνάντησης με αγρότες – Τι είπε για τις δηλώσεις Ανεστίδη
- Λάρισα: «Καμπάνα» σε γιατρό για υπόθεση ιατρικής αμέλειας που οδήγησε σε θάνατο
- Τσικίνιο: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη απόφαση της ζωής μου»
- Πάτρα: Οι έρευνες, τα σενάρια και οι αποκαλύψεις «φωτιά» για την εξαφάνιση της 16χρονης