Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νύχτες Πρεμιέρας: Πρόσκληση σε έλληνες κινηματογραφιστές

Νύχτες Πρεμιέρας: Πρόσκληση σε έλληνες κινηματογραφιστές

Ένα πρόγραμμα ανάπτυξης κινηματογραφικών ιδεών, επεξεργασίας σεναρίων και αναζήτησης συμπαραγωγών, το Athens Film Lab, εγκαινιάζει το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.

Ένα πρόγραμμα ανάπτυξης κινηματογραφικών ιδεών, επεξεργασίας σεναρίων και αναζήτησης συμπαραγωγών, το Athens Film Lab, εγκαινιάζει το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται και η δράση Αθήνα – Ευρώπη, παιχνίδι για δύο παίκτες, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παραχθούν επτά ταινίες μικρού μήκους, με θέμα την Αθήνα και με χρηματοδότηση 7.000 ευρώ η καθεμία.

Οι νέοι κινηματογραφιστές μπορούν να καταθέσουν τη δική τους ιδέα για ταινία μικρού μήκους έως τις 30 Ιουνίου. Aπαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η δημιουργία ομάδας από έναν σκηνοθέτη και έναν παραγωγό.

Στην περίπτωση που το σενάριο έχει γραφτεί από κάποιον σεναριογράφο μπορεί και αυτός να συμμετάσχει στην ομάδα.

Από τις ιδέες που θα κατατεθούν, θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή 21, οι οποίες θα συμμετάσχουν σε σειρά εργαστηρίων σεναρίου, σκηνοθεσίας και παραγωγής κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

Το Athens Film Lab θα ολοκληρωθεί κατά την διάρκεια του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου – Νύχτες Πρεμιέρας (16 – 27 Σεπτεμβρίου).

Στο τέλος αυτής της διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα πρότζεκτ τους σε εκπροσώπους της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής βιομηχανίας και να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα εργαστήρια σεναρίου, σκηνοθεσίας και παραγωγής.

Στο τέλος του Φεστιβάλ θα επιλεγούν επτά σενάρια και θα αρχίσει η διαδικασία της παραγωγής τους, στην Ελλάδα.

Σκοπός αυτού του παράλληλου τμήματος είναι η υποστήριξη και η προώθηση των νέων κινηματογραφιστών μέσα από μια σειρά εξειδικευμένων εργαστηρίων, ομιλιών και pitching sessions με Έλληνες και ξένους παραγωγούς, σκηνοθέτες και σεναριογράφους.

Συγχρόνως, στόχος είναι και η ανάδειξη της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας της Αθήνας.

Η αξιολόγηση των σεναρίων θα γίνει από πενταμελή κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους: Γιώργο Γκικαπέππα (Σκηνοθέτη), Γιάννη Δασκαλοθανάση (διευθυντή φωτογραφίας), Ηλιάνα Ζακοπούλου (ΕΚΚ), Γιούλα Μπούνταλη (σεναριογράφο), και Γιώργο Τσούργιαννη (παραγωγό).

Email επικοινωνίας: athensfilmlab@aiff.gr.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024