Εκκληση Αβραμόπουλου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις
Έκκληση να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις και να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια «για μια έντιμη, δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία», απευθύνει με δήλωση που εξέδωσε από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Έκκληση να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις και να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια «για μια έντιμη, δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία», απευθύνει με δήλωση που εξέδωσε από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Δημήτρη Αβραμόπουλου έχει ως εξής:
«Ως Ευρωπαίος και Έλληνας, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θεωρώ καθήκον μου, αυτήν την ύστατη και κρίσιμη ώρα, να απευθύνω έκκληση να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις και να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για μια έντιμη, δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία. Τη στιγμή αυτή αμφισβητείται η θέση της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη.
»Η Ελλάδα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρη, μόνο όταν βρίσκεται στον κεντρικό πυρήνα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Και ο λαός της να βρει εκεί και πάλι το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. Είναι αλήθεια, ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Δεν υπάρχουν ανώδυνες αποφάσεις.
»Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε, ότι η Ευρώπη δεν είναι μόνο υποχρεώσεις. Είναι και ευθύνη. Είναι ανάπτυξη και ευημερία. Είναι σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Είναι συμμετοχή σε μία γεωπολιτική ζώνη, προόδου, σταθερότητας και ασφάλειας.
»Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων. Οφείλουμε όλοι να αρθούμε στο ύψος των ευθυνών μας και των περιστάσεων. Να αναλάβουν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου μαζί, το κόστος των δύσκολων αποφάσεων, αλλά και τη μεγάλη ευθύνη ανασυγκρότησης της χώρας. Σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης.
Μόνο έτσι μπορεί η Ελλάδα ενωμένη να πατήσει σε στέρεο έδαφος και πάλι, κοιτώντας και προχωρώντας μόνο μπροστά. Ενώπιον αυτών των ευθυνών και της εθνικής προσπάθειας, κανένας δεν περισσεύει. Και κάτι ακόμα. Να μην χωριζόμαστε σε νικητές και ηττημένους. Διότι δεν θα υπάρχουν ούτε οι μεν, ούτε οι δε. Από αυτήν την περιπέτεια, νικήτρια πρέπει να βγει μόνο η χώρα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση
- Ο ρόλος του φόβου στην πολιτική
- Έντονος διάλογος του πρέσβη των ΗΠΑ με τον Ιρανό στον ΟΗΕ: «Να είστε ευγενής» – «Το καθεστώς σας σκοτώνει χιλιάδες»
- Τα αντίποινα του Ιράν στην επίθεση από ΗΠΑ και Ισραήλ έφεραν τον πόλεμο στην πόρτα του Περσικού Κόλπου
- Το Ιράν ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ – Κηρύχθηκαν 40 ημέρες πένθους
- Νεκροί η κόρη, ο γαμπρός, ο εγγονός και η νύφη του Αλί Χαμενεΐ κατά τις πρωινές επιθέσεις

