Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το τραγούδι που απογείωσε τους Rolling Stones μετρά μισό αιώνα ζωής

Το τραγούδι που απογείωσε τους Rolling Stones μετρά μισό αιώνα ζωής

Ελισάβετ Σταμοπούλου Μετρά 50 χρόνια ζωής και δεν κατεβαίνει από τη λίστα των αγαπημένων τραγουδιών. Ο λόγος για το «(I Can’t Get No) Satisfaction» των Rolling Stones που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία τους. «Το τραγούδι ανέδειξε το συγκρότημα. Μας μετέτρεψε σε τεράστια μπάντα», είχε δηλώσει ο Μικ Τζάγκερ σε συνέντευξή του. Πώς ξεκίνησαν όμως […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Μετρά 50 χρόνια ζωής και δεν κατεβαίνει από τη λίστα των αγαπημένων τραγουδιών. Ο λόγος για το «(I Can’t Get No) Satisfaction» των Rolling Stones που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία τους.

«Το τραγούδι ανέδειξε το συγκρότημα. Μας μετέτρεψε σε τεράστια μπάντα», είχε δηλώσει ο Μικ Τζάγκερ σε συνέντευξή του.

Πώς ξεκίνησαν όμως όλα;

Ο κιθαρίστας Κιθ Ρίτσαρτς σηκώθηκε από τον ύπνο του, πήρε το κασετοφωνάκι του και ψιθύρισε μια μελωδία. Παράλληλα, έγραφε σε χαρτί τη φράση «I can’t get no satisfaction». Το μικρόβιο της ανησυχίας εισχώρησε στον οργανισμό του και από τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.

Το «όνειρο» ξεκίνησε κατά την περιοδεία των Rolling Stones στις ΗΠΑ. Στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου της Φλόριντα όταν ο Τζάγκερ έγραφε τους στίχους του τραγουδιού με το τολμηρό, για τα δεδομένα της εποχής, περιεχόμενο.

Ο Ρίτσαρντς, όμως, έτρεφε επιφυλάξεις για την ηχογράφηση του κομματιού, καθώς πίστευε ότι έμοιαζε με το τραγούδι των Martha and the Vandellas, «Dancing in the Street».

Τελικά το συγκρότημα μπήκε στα στούντιο της Τσες στο Σικάγο το 1965, λίγο αργότερα ξαναηχογράφησαν το κομμάτι στο Λος Αντζελες, και το «Sarisfaction» κυκλοφόρησε στις 6 Ιουνίου του 1965 στις ΗΠΑ ως «μπροστάρης» του άλμπουμ «Out of our Ηeads».

Και από την καθαρόαιμη μπλουζ οι Rolling Stones ξεκίνησαν να γράφουν πρωτότυπα κομμάτια. Λίγες εβδομάδες αφότου κυκλοφόρησε, το τραγούδι σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση στις ΗΠΑ και κυριάρχησε στη διεθνή μουσική σκηνή το καλοκαίρι του ’65.

Τα σεξουαλικά υπονοούμενα του τραγουδιού, που συχνά προκαλούσαν αμηχανία σε παρουσιαστές, δεν ανέκοψαν την ανοδική πορεία του.

Η διάθεση του Τζάγκερ να προκαλέσει κορίτσια μέσα από τους στίχους λογοκρίθηκε από μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό στη Νέα Υόρκη και από τηλεοπτικά προγράμματα όπως τα «Shindig!» και «The Ed Sullivan Show».

Ο Ρίτσαρντς αισθανόταν αμήχανα για το τραγούδι καθώς πίστευε ότι ήταν κάπως σαχλό και επιφανειακό. Η απήχηση που είχε όμως στον κόσμο απέδειξε το αντίθετο.

Έχει γίνει cover από πολλούς καλλιτέχνες όπως από τους Ότις Ρέντινγκ,Vanilla Ice, The Invictas, Sandy Nelson, Frankie Ruiz, Brittney Spears, και άλλους.

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024