Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Antigone Reloaded» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

«Antigone Reloaded» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Με την παράσταση «Antigone Reloaded», εμπνευσμένη από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, το
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνεχίζει για τέταρτη χρονιά το πρόγραμμα «Αρχαίο Δράμα: Επιρροές και σύγχρονες προσεγγίσεις», σε συνεργασία με μεγάλα ξένα πανεπιστήμια. Η παράσταση, προϊόν συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων πανεπιστημίων της Φινλανδίας, ανεβαίνει στις 11, 12 και 13 Ιουνίου στο Θέατρο του ΙΜΚ, σε σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία του Γιάννε Πέλλινεν.

Με την παράσταση «Antigone Reloaded», εμπνευσμένη από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, το
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνεχίζει για τέταρτη χρονιά το πρόγραμμα «Αρχαίο Δράμα: Επιρροές και σύγχρονες προσεγγίσεις», σε συνεργασία με μεγάλα ξένα πανεπιστήμια.

Η παράσταση ανεβαίνει στις 11, 12 και 13 Ιουνίου στο Θέατρο του ΙΜΚ, σε σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία του Γιάννε Πέλλινεν και αποτελεί προϊόν συνεργασίας φοιτητών των δύο μεγαλύτερων πανεπιστημίων της Φινλανδίας: του Πανεπιστημίου Τεχνών της Φινλανδίας (Ακαδημία Θεάτρου) και του Πανεπιστημίου Aalto (Σχολή Τεχνών, Σχεδίου και Αρχιτεκτονικής).

Η παράσταση θέτει μία σειρά προβληματισμούς που αφορούν στο ζήτημα της προσαρμογής μιας αρχαίας τραγωδίας στο σύγχρονο μετα-δραματικό πλαίσιο: ποια είναι η συνάφεια και το νόημα της μελέτης και του ανεβάσματος της Αντιγόνης σήμερα;

Επιπλέον, η παράσταση χειρίζεται τις θεματικές του θανάτου, της υπερβολής και της διχοτομίας ανάμεσα στο Απολλώνιο και το Διονυσιακό. Μελετά και συνδυάζει το κείμενο και τους χαρακτήρες του Σοφοκλή, την εικονογραφία της ποπ κουλτούρας, τη μουσική ως οργανικό στοιχείο της υποκριτικής και δραματουργίας, και τελικά το ερώτημα της προσωπικής ή στενής προσέγγισης ενός πολιτικού ζητήματος. Στόχος της διαδικασίας των προβών είναι η κατασκευή ενός πλήρους και ασυμβίβαστου έργου τέχνης, μέσω της έρευνας και της αμοιβαίας δημιουργικής διαδικασίας ανάμεσα σε διαφορετικές σχολές και θεωρίες.

Η παράσταση θα ανέβει στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κράτηση θέσεων: Δευτέρα – Παρασκευή, 11:00-14:00, τηλ.: 210 34 18 579

Σεμινάριο και εργαστήρια

Παράλληλα, οι προσκεκλημένοι ακαδημαϊκοί φορείς επιμελούνται μία σειρά εργαστηρίων, συνολικής διάρκειας 12 ωρών, με τους Δρ. Μάρκους Φάγκερουντ, Δρ. Λίισα Ίκονεν, Δρ. Τόμι Χουμαλίστο και Άννε Νίμελλ, καθώς και σεμινάριο του Δρ. Μίικα Λούοτο, Λέκτορα Φιλοσοφίας στην Ακαδημία Θεάτρου του Πανεπιστήμιου των Τεχνών του Ελσίνκι, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Η επανεφεύρεση της Αρχαίας Ελλάδας», στη βάση στοχασμών των Χέλντερλιν και Νίτσε.

Τα εργαστήρια ασχολούνται με τις θεματικές της θεατρικής σκηνής ως μουσικού οργάνου, της αρχαίας κωμωδίας, και της ανάλυσης του Χορού στο αρχαίο δράμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024