Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήπως ο γάμος σας θα καταλήξει σε διαζύγιο;

Μήπως ο γάμος σας θα καταλήξει σε διαζύγιο;

Η σεξολόγος Tracey Cox αποκαλύπτει, δείχνοντάς μας τις προειδοποιητικές πινακίδες που οι περισσότεροι αγνοούμε.

Όλγα Γιαννακοπούλου Φωτό: Pinterest

Μία πλούσια δεξίωση, μικρή λίστα καλεσμένων κι ένα νυφικό φόρεμα όπως της Σταχτοπούτας αποκαλύπτουν τα προειδοποιητικά σημάδια στο γάμο σας, που θα μπορούσαν να προβλέψουν ένα πιθανό διαζύγιο.

Όσο περισσότερους καλεσμένους έχετε στο γάμο σας, τόσο πιο ευτυχισμένοι θα ζήσετε
Δύο ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Ντένβερ ανακάλυψαν ότι η μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου σε ένα γάμο συνδέθηκε με χαμηλότερες πιθανότητες διαζυγίου. Όσο περισσότεροι άνθρωποι παρευρεθούν, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο της ποιότητα γάμου. Οι ψυχολόγοι εξηγούν πώς δύο λόγοι παίζουν το ρόλο τους. Πρώτον, το να κάνουμε μια δημόσια δήλωση όπως το «δέχομαι» μπροστά σε πολλούς ανθρώπους που γνωρίζουμε, μας κάνει περισσότερο διατεθειμένους να τηρήσουμε τους όρκους μας. Είναι λγάκι σαν να προσπαθείτε να κόψετε το κάπνισμα. Όσο περισσότεροι σας πουν ότι θα τα καταφέρετε, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας. Επίσης, οι πιο πολλοί από μας, θέλουμε να υπάρχει συνοχή του τι λέμε και του τι κάνουν. Ο άλλος λόγος είναι πολύ λογικός. Αν έχετε πολλούς φίλους και οικογένεια που υποστηρίζει την ιδέα του γάμου, έχετε περισσότερους ανθρώπους για να σας βοηθήσουν και να σας σταθούν στη διάρκεια των δυσκολιών που ενδέχεται να προκύψουν. Οι γάμοι, «μόνο οι δύο μας» και με δύο μάρτυρες ακούγεται ρομαντικό, αλλά είναι συχνά γίνεται επειδή οι οικογένειες ή οι φίλοι δεν εγκρίνουν τις επιλογές που γίνονται.
Αν φορέσετε ένα ογκώδες και υπερβολικό νυφικό, θα μπορούσε να είναι προπομπός της απογοήτευσης
Εκείνες που επιλέγουν νυφικά στυλ τύπου Σταχτοπούτα είναι πιο πιθανό να έχουν «παραμυθένιες» προσδοκίες για το γάμο που ένα τεράστιο νυφικό φόρεμα λέγεται ότι τις διπλασιάζει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλες έχουμε ξεπεράσει το ανόητο κλισέ «Η πριγκίπισσα που σώθηκε απ’ τον ιππότη με τη γυαλιστερή πανοπλία», αλλά μερικές από εμάς δεν το έχουν. Είναι ακόμα παγιδευμένες σε ξεπερασμένες αντιλήψεις που δεν λειτουργούν στη σημερινή κοινωνία. Περιμένοντας απ’ τον σύζυγό να είναι το στήριγμα της οικογένειας, προκαλεί αρνητικά συναισθήματα και από τις δύο πλευρές. Ακόμα κι αν είστε ένα «παραδοσιακό» θηλυκό που ζητάει μια ασπίδα προστασίας από τον μεγάλο, κακό κόσμο, στην πραγματικότητα θα αισθανθείτε ότι ελέγχεστε αντί να προστατεύεστε, τελικά.
Οι άνδρες, αναγκασμένοι να είναι οι «ισχυροί» και να μην μπορούν να παραδεχτούν τις αδυναμίες τους, προσποιούμενοι κάτι που δεν είναι πραγματικά. Δεν υπάρχει «εσύ και εγώ», με αποτέλεσμα ένα γάμο που βασίζεται στην προσποίηση.
Αυτό είναι το είδος του γάμου όπου οι άνδρες που χάνουν μερικές φορές τη δουλειά τους αλλά συνεχίζουν να ντύνονται για την δουλειά και να κάθονται σε ένα παγκάκι στο πάρκο όλη την ημέρα, επειδή είναι φοβούνται να πουν στις συζύγους τους την αλήθεια.
Μια πρόσφατη αμερικανική μελέτη βρήκε ότι οι γυναίκες που περίμεναν οι ζωή μέσα στο γάμο να είναι παραμυθένια και αποδείχτηκε λιγότερο ικανοποιητική τελικά, ήταν πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη από τις υπόλοιπες γυναίκες.

Όσο περισσότερα χρήματα δαπανώνται, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος του διαζυγίου
Δύο οικονομολόγοι από το Πανεπιστήμιο Emory, μελέτησαν ζευγάρια τόσο πριν όσο και αφού παντρεύτηκαν. Το ότι ξόδεψαν πολλά χρήματα για τους γάμους και τα δαχτυλίδια δεν τους έκανε να στεριώσουν. Τα ζευγάρια που ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα ήταν, κατά μέσο όρο, σε μεγαλύτερο κίνδυνο διαζυγίου. Γιατί; Ενας ακριβός γάμος ανεβάζει το στρες στα ύψη προτού καν ακόμη αρχίσει προσπαθώντας να συναγωνιστούν άλλους γάμους της οικογένειας για παράδειγμα, βάζουν τον πήχη πιο ψηλά απ’ ότι αντέχουν συνήθως οικονομικά. Μια πιο απλή τελετή, μπορεί να σημαίνει ότι το ζευγάρι είναι καλό στη διαχείριση χρημάτων.

Όσο πιο πολλά ζευγάρια με μακροχρόνιους γάμους καλεσμένα, τόσο το καλύτερο.
Οι γάμοι είναι όπως όλα τα άλλα στη ζωή. Υπάρχουν καλές μέρες και κακές μέρες. Κάποιες μέρες, θα αναστενάζετε κοιτώντας το σύζυγό σας και θα σκέφτεστε, «Ο γάμος μας ήταν η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει ποτέ». Άλλες μέρες, θα πιάσετε τον εαυτό σας να βγαίνει εκτός εαυτού και να αναρωτιέται «Μα τι σκεφτόμουν»; Αποδεχτείτε ότι οι σχέσεις δεν είναι στατικές και πρέπει να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με το τι σημαίνει «ευτυχισμένος γάμος».

Συμβουλευτείτε ζευγάρια που γνωρίζετε, με μακροχρόνιες σχέσεις. Αυτοί κάτι ξέρουν και η εμπειρία τους είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορεί να σας δοθεί.

gamos.gr

Sports in

Οι Christian Louboutin μπότες που η Lana del Rey και η Taylor Swift δεν μπορούν να αποχωριστούν

Η Swift τις φορούσε καθ' όλη τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας που την έκανε δισεκατομμυριούχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024