Γερμανός βουλευτής καλεί τη Βρετανία να κάνει το συντομότερο δημοψήφισμα
Η Βρετανία θα πρέπει να πραγματοποιήσει το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε τη Δευτέρα ο γερμανός βουλευτής Νόρμπερτ Ρέτγκεν.
Η Βρετανία θα πρέπει να πραγματοποιήσει το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε τη Δευτέρα ο γερμανός βουλευτής Νόρμπερτ Ρέτγκεν.
«Θα λέγαμε όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα», δήλωσε ο Ρέτγκεν, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής Μπούντεσταγκ και στενός σύμμαχος της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.
Νωρίτερα, ο ίδιος αμφισβήτησε ότι ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα επιτύχει την αλλαγή των συνθηκών της ΕΕ πριν από το δημοψήφισμα. «Δεν βλέπω την αλλαγή των συνθηκών ως μία ρεαλιστική επιλογή εντός των επόμενων δύο ετών», είπε.
Ο Ρέτγκεν, ο οποίος έκανε τις παραπάνω δηλώσεις από το Λονδίνο και συγκεκριμένα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην οικία του γερμανού πρεσβευτή, είπε ακόμη ότι η Γερμανία επιθυμεί την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ αλλά θα πρέπει να εξετάσει τι είναι εφικτό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Νέα διάσωση 108 μεταναστών νότια της Γαύδου – Πάνω από 800 άνθρωποι στο κέντρο της Αγυιάς
- Γιώργος Μαζωνάκης: Βγήκε έξω από την Ακτή Πειραιώς και χαιρέτησε τον κόσμο
- Βαρδούσια: Πιθανόν από ασφυξία ο θάνατος των 4 ορειβατών – Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση
- Αγρότες: Δεν πτοούνται από τις διασπαστικές κινήσεις και ετοιμάζουν ρεβεγιόν στα μπλόκα – Κλείνουν από σήμερα δρόμους
- Καυγάς στη λήξη του Μπουλς – Μπακς λόγω καρφώματος του Αντετοκούνμπο (vid)
- Η μετανάστευση στην Ευρώπη αλλάζει – Πώς θα διαμορφωθούν οι τάσεις το επόμενο έτος