
Σε ΕΕ «δύο ταχυτήτων» καλεί ο γερμανός αντικαγκελάριος ενώ έρχεται ο Κάμερον
Ο γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (των Σοσιαλδημοκρατών) καλεί σε μία Ευρώπη «δύο ταχυτήτων», στην οποία κινητήρας θα είναι η Γαλλία και η Γερμανία καθώς «δεν μπορούν όλες οι χώρες να κάνουν τα πάντα ταυτόχρονα». Η αναφορά έρχεται ενώ το Βερολίνο περιμένει τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θα ολοκληρώσει με την Άνγκελα Μέρκελ τις συναντήσεις του με ευρωπαίους ηγέτες στην επιδίωξή του να αλλάξει τους όρους της σχέσης Βρετανίας και ΕΕ.
Ο γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (των Σοσιαλδημοκρατών) καλεί σε μία Ευρώπη «δύο ταχυτήτων», στην οποία κινητήρας θα είναι η Γαλλία και η Γερμανία καθώς «δεν μπορούν όλες οι χώρες να κάνουν τα πάντα ταυτόχρονα».
Η αναφορά έρχεται ενώ το Βερολίνο περιμένει την Παρασκευή τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θα ολοκληρώσει με την Άνγκελα Μέρκελ τις συναντήσεις του με ευρωπαίους ηγέτες στην επιδίωξή του να αλλάξει τους όρους της σχέσης Βρετανίας και ΕΕ.
Σε κείμενό του που δημοσιεύεται στην Bild την Παρασκευή, ο αντικαγκελάριος αναφέρει, σύφμωνα με το γερμανικό Reuters, ότι «μία ισχυρή ΕΕ χρειάζεται χώρες που προπορεύονται».
Ο Γκάμπριελ υποστηρίζει ότι δεν μπορούν και οι «28» να δρουν ταυτόχρονα με κοινό τρόπο: «Ορισμένες χώρες, κυρίως η Γαλλία και η Γερμανία, πρέπει να προπορεύονται» αναφέρει. «Οι υπόλοιποι μπορούν να ακολουθούν όταν είναι έτοιμοι, δεν χρειάζεται όλοι να συμμετέχουν σε όλα» εξηγεί.
Ως παράδειγμα τομέων εμβάθυνσης ο γερμανός αντικαγκελάριος αναφέρει την ενεργειακή, την οικονομική και τη δημοσιονομική πολιτική.
Υπάρχει ανάγκη μεταρρυθμίσεων με στόχο «η Ευρώπη να γίνει πιο δίκαιη κοινωνικά» τονίζει ο Γκάμπριελ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 3-2: Μια «ανάσα» από το πρωτάθλημα οι «πράσινοι» με ανατροπή
- Μακρόνησος: Προσάραξη ρυμουλκού βόρεια του νησιού – Προκλήθηκε εισροή υδάτων
- Σαν σήμερα η Σφαγή του Kεντ – Ο Νιλ Γιάνγκ, το Ohio και μια προδομένη, ματωμένη επανάσταση
- Ανδρουλάκης: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός των εκτροπών»
- Νέα προσπάθεια εξαπάτησης με μήνυμα για δήθεν πρόστιμο από την Τροχαία
- Πόσο ακραία ήταν η ψυχρή εισβολή στις αρχές Μαΐου – Τι δείχνουν τα στοιχεία του Meteo

