Το Ίδρυμα Ωνάση αναλαμβάνει το κόστος των μαθητικών ολυμπιάδων
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, ανακοίνωσε ότι το ίδρυμα αναλαμβάνει εξολοκλήρου το κόστος όλων των μαθητικών ολυμπιάδων αυτής της χρονιάς.
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, ανακοίνωσε ότι το ίδρυμα αναλαμβάνει εξολοκλήρου το κόστος όλων των μαθητικών ολυμπιάδων αυτής της χρονιάς.
Μιλώντας στον Real Fm 97,8, ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι το Ίδρυμα Ωνάση έθεσε εαυτόν στη διάθεση του υπουργείου Παιδείας, ώστε να αναλάβει και να καλύψει εξολοκλήρου τις δαπάνες συμμετοχής των ελληνικών ομάδων για το 2015.
Για το σκοπό αυτό υπήρξε επικοινωνία του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση με τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά.
Το κόστος υπολογίζεται στα 50.000 ευρώ.
Τις προηγούμενες ημέρες, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου με σχετικό έγγραφό του τους είχε ενημερώσει ότι: «Aδυνατεί να καλύψει δαπάνες μετάβασης ή συμμετοχής σε Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιάδες, λόγω περικοπών συνεπεία της δημοσιονομικής συγκυρίας». Το υπουργείο είχε διευκρινίσει ότι θα υποστηρίξει κάθε αίτημα χορηγίας τους από τρίτους, καθώς αυτό δεν μπορεί πλέον να τους στηρίξει.
Η Μαθηματική Εταιρεία προγραμματίζει να λάβει μέρος στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που φέτος διεξάγεται στην Ταϊλάνδη, στο διάστημα 4-16 Ιουλίου με κόστος αποστολής περίπου 9.000 ευρώ. Στη διοργάνωση συμμετέχουν 111 χώρες, εκ των οποίων αρκετές είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από την Ελλάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Τελ Αβίβ πάει Ουάσιγκτον, αλλά η Τεχεράνη έχει πάει ήδη Μόσχα
- Τα chatbot τροφοδοτούν ψυχωτικές ιδέες, προειδοποιπούν γιατροί
- Τα δεδομένα με Ταϊρίκ Τζόουνς και Ολυμπιακό – Τι γράφουν στο εξωτερικό για τον Αμερικανό
- Αντιπολιτευτικά πυρά στην κυβέρνηση για τους αγρότες – «Αρνούνται να μπουν σε έναν προσχηματικό διάλογο»
- Τραμπ: Εξετάζει την πώληση F-35 στην Τουρκία
- Δώρα με άρωμα… γιορτών για όσους αγαπάς



