Απονεμήθηκαν τα «Βραβεία Βιβλίου Public» τη Τρίτη 26 Μαΐου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι νικητές αναδείχθηκαν από το αναγνωστικό κοινό και οι επισκέπτες του in.gr είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά, μέσω Live Streaming, την Επίσημη Τελετή Απονομής των Βραβείων Βιβλίου Public, που διοργανώθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς στην κατηγορία Ελληνικό Μυθιστόρημα ήταν ο Χρήστος Χωμενίδης για το βιβλίο «Νίκη» από τις εκδόσεις Πατάκη, ενώ βραβείο κέρδισαν ακόμη ο Ευγένιος Τριβιζάς στην κατηγορία Παιδική Λογοτεχνία για το βιβλίο του «Δώδεκα παρά Δώδεκα», η Τζίνα Ξανθάκη για το λεύκωμα «Spinalonga-Μέσα από τα μάτια μου» στην κατηγορία Τέχνες, η Ρένα Ρώσση-Ζαϊρη για το βιβλίο «Δίδυμα Φεγγάρια» στην κατηγορία Ο πιο Ερωτικός Χαρακτήρας, κ.α.Broadcast live streaming video on Ustream

Το in.gr μεταδίδει ζωντανές εικόνες από τον κόσμο του βιβλίου, η καρδιά του οποίου –το βράδυ της Τρίτης- θα χτυπά στην Αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Εκεί θα μάθουμε ποιους συγγραφείς και βιβλία ανέδειξε το αναγνωστικό κοινό, για τη χρονιά που μας πέρασε (2014), μέσα από την ψηφοφορία που ξεκίνησε στις 24/3 και ολοκληρώθηκε σε δυο φάσεις.

Οι αναγνώστες ψήφισαν το βιβλίο τις αρεσκείας τους, μέσα από 10 διαφορετικές κατηγορίες:

  • Ελληνικό Μυθιστόρημα – Διήγημα
  • Μεταφρασμένο Μυθιστόρημα – Διήγημα
  • Ξενόγλωσσο Μυθιστόρημα – Διήγημα
  • Ελληνικό Non-Fiction (Δοκίμιο, Έρευνα, Βιογραφία, Μαρτυρία)
  • Ελληνική Ποίηση
  • Ελληνική Παιδική λογοτεχνία
  • Ελληνική Εφηβική λογοτεχνία
  • Ευ Ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αυτοβελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου)
  • Τέχνες (ελληνικά βιβλία αρχιτεκτονικής, γλυπτικής, εικαστικών, μουσικής, θεάτρου, χορού, κινηματογράφου, φωτογραφίας και κόμικς)
  • Κατηγορία «έκπληξη»: «Ο πιο ερωτικός χαρακτήρας»

Παράλληλα, στην Τελετή Απονομής των Βραβείων Βιβλίου Public, θα δοθούν και 2 επιπλέον βραβεία που αναδείχτηκαν από επιτροπή και αυτά είναι το Εκδοτικό Αποτύπωμα & Εξώφυλλο της χρονιάς, ενώ θα υπάρξει και το βραβείο των Βιβλιοπωλείων Public, όπου ψήφισαν όλοι οι βιβλιοπώλες των καταστημάτων Public.

Ο θεσμός των Βραβείων Βιβλίου του Public ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2014 και συμμετείχαν 100 εκδοτικοί οίκοι, 900 συγγραφείς και 1.000 ελληνικοί τίτλοι βιβλίων. Το 2014 83.000 αναγνώστες από όλες τις περιοχές της Ελλάδας ανέδειξαν τα αγαπημένα τους βιβλία μέσα από 176.000 ψήφους.

Φέτος στα Βραβεία Βιβλίου Public 2015 συμμετέχουν συνολικά πάνω από 150 εκδοτικοί οίκοι και 1.200 συγγραφείς με περισσότερους από 2.000 τίτλους βιβλίων, ενώ στην Α’ φάση της ψηφοφορίας σημειώθηκαν 121.268 ψήφοι.

Τη βραδιά θα τιμήσουν με την παρουσία τους αναγνώστες, συγγραφείς, εκδότες, προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, κ.α.

Δείτε τις τελικές υποψηφιότητες των Βραβείων Βιβλίου Public 2015

entertainment.in.gr