Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 21 Μαΐου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 21 Μαΐου

Αλ Πατσίνο, Μπενίσιο Ντελ Τόρο και Φανί Αρντάν αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες, σε ταινίες ως επί το πλείστον αδιάφορες και ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στις Κάννες, όπου ο Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου διεκδικεί κάποιο από τα βραβεία...

Αλ Πατσίνο, Μπενίσιο Ντελ Τόρο και Φανί Αρντάν αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες, σε ταινίες ως επί το πλείστον αδιάφορες και ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στις Κάννες, όπου ο Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου διεκδικεί κάποιο από τα βραβεία…

Χαμένος Παράδεισος

Ο Νικ θεωρεί ότι έχει βρει τον επί γης παράδεισο όταν φτάνει στην Κολομβία, εκεί όπου έχει μετακομίσει ήδη ο αδερφός του. Τιρκουάζ λίμνες, κατάλευκες αμμουδιές, τέλεια κύματα – όλα μοιάζουν όνειρο για τον νεαρό Καναδό σέρφερ, ειδικά όταν συναντά τη Μαρία, μία πανέμορφη νεαρή Κολομβιανή, την οποία ερωτεύεται παράφορα. Ο πρώτος καιρός περνά ειδυλλιακά, μέχρι που η Μαρία τον συστήνει στον θείο της: τον θρυλικό έμπορο ναρκωτικών, Πάμπλο Εσκομπάρ. Στον ρόλο του Εσκομπάρ ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο, ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο ηθοποιός Αντρέα Ντι Στέφανο.

Σκηνοθεσία: Αντρέα ντι Στέφανο
Πρωταγωνιστούν: Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Τζος Χάτσερσον

Η Συνταγή της Πωλέτ

(2/5)

Η Πωλέτ είναι μία γκρινιάρα ηλικιωμένη γυναίκα που προσπαθεί να βρει χρήματα για να συμπληρώσει το εισόδημά της. Θα ξεκινήσει το εμπόριο κάνναβης με επιτυχία, αλλά όταν ο ανταγωνισμός και οι Αρχές αρχίσουν να την υποπτεύονται θα αποφασίσει να βάλει τη μαριχουάνα σε ένα κέικ. Διεκπαιρεωτική κωμωδία, με συμπαθητικές ερμηνείες, αλλά τίποτα περισσότερο.

Σκηνοθεσία: Ζερόμ Ενρικό
Πρωταγωνιστούν: Μπερναντέτ Λαφόν, Κάρμεν Μαούρα, Ντομινίκ Λαβανάντ

Ταπείνωση

(1,5/5)

Βασισμένη σε βιβλίο του Φίλιπ Ροθ, η ταινία του Μπάρι Λέβινσον παρακολουθεί έναν ξεχασμένο ηθοποιό που πάσχει από κατάθλιψη και κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Ο άνδρας θα ξεκινήσει μία ερωτική σχέση με την κόρη μιας πρώην συνεργάτιδάς του που δηλώνει λεσβία. Οι συγκρίσεις με το πρόσφατο Birdman αποβαίνουν εις βάρος της ταινίας. Υπερβολικά «σοβαρή», η προσπάθεια του Μπάρι Λέβινσον μοιάζει δήθεν και κενή και δεν καταφέρνει να τη σώσει ούτε η καλή ερμηνεία του Αλ Πατσίνο.

Σκηνοθεσία: Μπάρι Λέβινσον
Πρωταγωνιστούν: Αλ Πατσίνο, Γκέρτα Γκέργουικ

Αγνωστη Γη

(1,5/5)

Συνδυασμός ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας η ταινία του Μανουέλ Ντε Κόκο (δηλαδή του Μάνου Κοκορομύτη) εκτυλίσσεται στην Υεμένη του 2011. Ένας ναυαγός ξεβράζεται στις ακτές του νησιού Σοκότρα και ένας μουσουλμάνος βλέπει όνειρα με τον ναυαγό που ζητά τη βοήθειά του. Όμορφα πλάνα και φωτογραφία, αλλά μία αφελέστατη υπόθεση που καταστρέφει το τελικό αποτέλεσμα.

Σκηνοθεσία: Μανουέλ ντε Κόκο
Πρωταγωνιστούν: Μάνος Κοκορομύτης

Chic!

Η Ελέν εργάζεται σε έναν Οίκο Μόδας. Όταν η βασική σχεδιάστρια, η διάσημη Αλίσια Ρικόσι χωρίζει από τον φίλο της, χάνει την έμπνευση της. Η Ελέν πρέπει να βρει μια γρήγορη λύση για να μην χάσει την δουλειά της… και την βρίσκει στο πρόσωπο ενός απολυμένου κηπουρού! Αυτός ο τελευταίος θα αποτελέσει το πρόσωπο του οίκου μόδας για τη νέα σεζόν.

Σκηνοθεσία: Ζερόμ Ελμοσνινό
Πρωταγωνιστούν: Φανί Αρντάν, Ερίκ Ελμοσνινό

Σανγκάη

Ένας γιατρός – πολιτικός ακτιβιστής παρασύρεται από τρίκυκλο στον προαύλιο χώρο της προγραμματισμένης ομιλίας του. Ένας αδέκαστος και επίμονος εισαγγελέας αναλαμβάνει να ξετυλίξει το νήμα ενός σχεδίου δολοφονίας. Μια ιστορία πολιτικής διαφθοράς σε μια φανταστική πόλη στη σύγχρονη Ινδία, για την Ελλάδα αποτελεί καταγεγραμμένη ιστορία. Την ιστορία της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη.Το βιβλίο «Ζ» του Βασίλη Βασιλικού, εμπνέει στην άλλη πλευρά του ημισφαιρίου.

Σκηνοθεσία:Ντιμπακάρ Μπανερτζέ
Πρωταγωνιστούν:Εμραάν Χασμί, Αμπχάι Ντεόλ, Πρασένζιτ Σατερτζέ

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024