Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το YouTube νίκησε, η «Αθωότητα των Μουσουλμάνων» στις οθόνες

Το YouTube νίκησε, η «Αθωότητα των Μουσουλμάνων» στις οθόνες

Το δικαίωμα να προβάλλει μέσω του YouTube την ταινία «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων» κατοχύρωσε η Google, αφού το Εφετείο του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια αποφάσισε την άρση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί. Πρόκειται για την ταινία που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στον μουσουλμανικό κόσμο και η προβολή της συνδέθηκε με την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη και τις πολύνεκρες ταραχές που ακολούθησαν.

Το δικαίωμα να προβάλλει μέσω του YouTube την ταινία «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων» κατοχύρωσε η Google, αφού το Εφετείο του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια αποφάσισε την άρση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια έπειτα από την καταγγελία της ηθοποιού Σίντι Λι Γκαρσία, η οποία ισχυρίζεται ότι την ξεγέλασαν και την συμπεριέλαβαν στην ταινία, η οποία παρουσιάζει τον προφήτη Μωάμεθ ως παιδόφιλο.

Πρόκειται για την ταινία που το 2012 προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στον μουσουλμανικό κόσμο και η προβολή της συνδέθηκε με την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη και τις πολύνεκρες ταραχές που ακολούθησαν.

Η Γκαρσία πρόβαλε ένσταση όταν έμαθε ότι στην ταινία έχει συμπεριληφθεί ένα βίντεο κλιπ που είχε γυρίσει για άλλη ταινία, ενώ κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής της.

Το δικαστήριο αναγνώρισε τον κίνδυνο, αλλά αποφάνθηκε ότι δεν είχε πνευματικά δικαιώματα και άρα δεν μπορούσε να απαγορεύσει την προβολή της.

Ο κλάδος της βιομηχανίας παραγωγής ταινιών παρακολούθησε στενά τη δίκη για τυχόν αντίκτυπο σε όλες τις ταινίες, ενώ η εταιρεία Twitter, το ACLU -η αμερικανική ένωση πολιτικών δικαιωμάτων- και άλλοι οργανισμοί τάχθηκαν υπέρ της Google, λέγοντας ότι το κοινό είχε κάθε δικαίωμα να παρακολουθήσει ένα βίντεο για ένα καυτό πολιτικό θέμα.

Το δικαστήριο δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας πως η επιχειρηματολογία της Γκαρσία «θα επέτρεπε σε κάθε παράγοντα – από τους ενδυματολόγους μέχρι τους κομπάρσους – να ζητάνε πνευματικά δικαιώματα για διάφορα κομμάτια» της ταινίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024