Ο πατέρας, η παρενόχληση της 14χρονης κόρης του μέσω Facebook και η Δίωξη
Πατέρας κατήγγειλε ότι άγνωστος προσέγγιζε την 14χρονη κόρη του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και την προέτρεπε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τον 29χρονο δράστη, ο οποίος χρησιμοποιούσε διαδικτυακή σύνδεση από άτομο που διαμένει στην ίδια πολυκατοικία.
Πατέρας κατήγγειλε ότι άγνωστος προσέγγιζε την 14χρονη κόρη του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και την προέτρεπε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τον 29χρονο δράστη, ο οποίος χρησιμοποιούσε διαδικτυακή σύνδεση από άτομο που διαμένει στην ίδια πολυκατοικία.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν πολυήμερες στοχευμένες ψηφιακές και διαδικτυακές έρευνες, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε, ύστερα από την έκδοση σχετικού Βουλεύματος, άρση του απορρήτου των επικοινωνιών
Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική Διάταξη και Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Από την πολυήμερη ενδελεχή ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, βρέθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη. Ύστερα από αλληλογραφία με εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψε η επίμαχη τηλεφωνική σύνδεση και η σύνδεση διαδικτύου, που χρησιμοποιούσε ο 29χρονος -την οποία υπέκλεπτε από άτομο το οποίο διαμένει στην ίδια πολυκατοικία.
Επιτόπου έγινε έρευνα από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία του 29χρονου σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε ο λογαριασμός του προγράμματος διαδικτυακής επικοινωνίας που χρησιμοποιήθηκε στην συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και η επίμαχη συσκευή κινητού τηλεφώνου, ενώ επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποστέλλονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.
Σε βάρος του 29χρονου δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία Ανηλίκων και πορνογραφικές αναπαραστάσεις ανηλίκων, πράξεις που τελέστηκαν μέσω διαδικτύου, η οποία θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Η Δίωξη υπενθυμίζει ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη υπηρεσία για να δίνουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
- Τηλεφωνικά: 111 88
- Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu (@) cybercrimeunit.gov.gr
- Μέσω του app CYBERKID (διαθέσιμο για iOS και Android)
- Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR
Δείτε επίσης:
In.gr Τεχνολογία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts του μήνα [Μάρτιος 2026]
- ΣΥΡΙΖΑ: Καμία εμπλοκή της Ελλάδας, με κανέναν τρόπο, στα αμερικανοϊσραηλινά πολεμικά σχέδια
- Ιράν: Αναστέλλονται οι πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή
- ΕΛ.ΑΣ: 3 συλλήψεις, 128 προσαγωγές στο πλαίσιο της συγκέντρωσης για τα Τέμπη – Βρέθηκαν μολότοφ σε στοά στην Ερμού
- Υπ. Ναυτιλίας: Σε αυξημένη επιφυλακή – Επαφή με ελληνικά πλοία σε Περσικό Κόλπο και Στενά του Ορμούζ
- Το buy out και όλες οι λεπτομέρειες στο συμβόλαιο του Ρόμπινσον – Ποια είναι τα δεδομένα στο deal με την Παρί

