Νεοελληνική Γλώσσα στην πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων
Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων. Οι 105.000 υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Πρεμιέρα σήμερα, Δευτέρα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις με 105.000 υποψηφίους να διεκδικούν μία από τις 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (44.200 στα Πανεπιστήμια και 24.145 στα ΤΕΙ).
Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄), ξεκίνησαν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου.
Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr.
Οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.
Σημειώνεται ότι μετά τις 15 Ιουνίου θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό δελτίο.
Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, εύχεται στους υποψηφίους καλή επιτυχία και επίτευξη των στόχων τους. Παράλληλα, τους υπενθυμίζει ότι οι εξετάσεις «είναι ένας ειρηνικός αγώνας και όχι μία μάχη, όπως λανθασμένα λέγεται» και ότι «προσφέρουν στους υποψηφίους την ευκαιρία να κατοχυρώσουν το αποτέλεσμα της μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας τους».
Εξάλλου, το υπουργείο, μέσω της ανακοίνωσής του, συγχαίρει για το επίπεδο προετοιμασίας τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι εμπλέκονται στη διαδικασία των εξετάσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παναθηναϊκός: Η… εξαφάνιση του Φαρίντ από τον Αταμάν (vids)
- Πατρινό Καρναβάλι: Σήμερα η επίσημη έναρξη του – Όλες οι εκδηλώσεις
- «Ό,τι δώσαμε δώσαμε», λέει ο Μητσοτάκης εν όψει της συνάντησης με αγρότες – Τι είπε για τις δηλώσεις Ανεστίδη
- Λάρισα: «Καμπάνα» σε γιατρό για υπόθεση ιατρικής αμέλειας που οδήγησε σε θάνατο
- Τσικίνιο: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη απόφαση της ζωής μου»
- Πάτρα: Οι έρευνες, τα σενάρια και οι αποκαλύψεις «φωτιά» για την εξαφάνιση της 16χρονης