Η Ρωσία θέλει 1,163 δισ. ευρώ για να ακυρώσει το συμβόλαιο για τα Mistral
Η Ρωσία επιθυμεί 1,163 δισ. ευρώ ως αποζημίωση από τη Γαλλία για την ακύρωση συμβολαίου που αφορούσε την παράδοση από τη Γαλλία δυο πολεμικών πλοίων τύπου Mistral, είπε ρωσική πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων.
Η Ρωσία επιθυμεί 1,163 δισ. ευρώ ως αποζημίωση από τη Γαλλία για την ακύρωση συμβολαίου που αφορούσε την παράδοση από τη Γαλλία δυο πολεμικών πλοίων τύπου Mistral, είπε ρωσική πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων.
«Τα 1,163 δισ. ευρώ είναι λίγο λιγότερα από την αξία του συμβολαίου» δήλωσε η ίδια πηγή που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας.
Η ρωσική εφημερίδα Kommersant ανέφερε ότι το Παρίσι προσφέρει 785 εκατομμύρια ευρώ.
Η Γαλλία έχει δεχθεί πιέσεις να μην παραδώσει τα Mistral που έχει παραγγείλει η Ρωσία, εξαιτίας της στάσης της στο ζήτημα της Ουκρανίας.
Ο Φρανσουά Ολάντ συζήτησε το θέμα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και σύμφωνα η Μόσχα δέχθηκε την πρόταση του Παρισιού να λάβει χρηματική αποζημίωση για τη μη τήρηση του συμβολαίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ερντογάν: Απορρίπτουμε τις μονομερείς πολιτικές σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
- Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατά ΕΟΚ και Λιόλιου: «Ή να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί»
- Πώς σχηματίστηκε το Γκραν Κάνιον; Νέα θεωρία κάνει λόγο για βιβλική πλημμύρα
- Κόρινθος: Από το Ψυχικό η 17χρονη που βρέθηκε νεκρή στη Διώρυγα – Την αναζητούσαν οι γονείς της, βρέθηκε σημείωμα
- Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της sci-fi ταινίας «The Dog Stars»
- Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης αν διαφωνεί με τον Γεωργιάδη πρέπει να τον διώξει, αν συμφωνεί είναι επικίνδυνος


