Ο ηγέτης των τζιχαντιστών καλεί όλους τους μουσουλμάνους στα όπλα
Ηχητικό μήνυμα του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης. Σε αυτό το μήνυμα, ο αλ Μπαγκτάτι καλεί στα όπλα τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου, είτε στο μέρος που ζουν είτε εντός του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.
Ηχητικό μήνυμα του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης. Σε αυτό το μήνυμα, ο αλ Μπαγκτάτι καλεί στα όπλα τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου, είτε στο μέρος που ζουν είτε εντός του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.
«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην μεταναστεύσετε στο Ισλαμικό Κράτος… Είναι καθήκον κάθε μουσουλμάνου. Σας καλούμε, είτε να έρθετε εδώ είτε να πάρετε τα όπλα όπου βρίσκεστε» αναφέρει.
Πάντως, το Reuters μεταδίδει ότι δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί η γνησιότητα του μηνύματος.
Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμα του Guardian, στις αρχές Μαΐου, αναφερόταν ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είχε τραυματιστεί σοβαρά από αεροπορική επιδρομή στη Νινευή.
Εφόσον το ηχητικό μήνυμα είναι γνήσιο, τότε θα επιβεβαιωθεί ότι ο αλ Μπαγκντάτι κατάφερε να αναρρώσει από τα τραύματά του, αν όντως είχε τραυματιστεί σοβαρά.
Μόλις πριν από ένα 24ωρο είχε γίνει γνωστό ότι σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή ο δεύτερος στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους.
Πρώην καθηγητής Φυσικής, ευφυής και δεινός ρήτορας, ο Αμπού αλ Αφρι, ήταν σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο προσωρινός ηγέτης της οργάνωσης.
Ο Αλ Αφρι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας του Ιράκ, βρισκόταν την ώρα της επίθεσης σε τζαμί στην πόλη Ταλ Αφαρ, δυτικά της Μοσούλης, όπου είχε συνάντηση με δεκάδες άλλα μέλη της οργάνωσης, τα οποία επίσης σκοτώθηκαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας