Γαλλία: Να μη βασίζεται το Λονδίνο στην επαναδιαπραγμάτευση των Συνθηκών
Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν είπε ότι μία νέα βρετανική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να βασίζεται στο ότι θα μπορέσε να επαναδιαπραγματευτεί τις Συνθήκες της ΕΕ, στέλνοντας μήνυμα με φόντο τις βρετανικές εκλογές.
Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν είπε ότι μία νέα βρετανική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να βασίζεται στο ότι θα μπορέσε να επαναδιαπραγματευτεί τις Συνθήκες της ΕΕ, στέλνοντας μήνυμα με φόντο τις βρετανικές εκλογές.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει δηλώσει ότι θα ζητήσει δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, αφού πρώτα επαναδιαπραγματευτεί τις Συνθήκες.
Όπως είναι φυσικό, η ΕΕ δεν βλέπει με καλό μάτι αυτές τις εξαγγελίες.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Σαπέν είπε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα πρέπει να αποκλείουν τις αλλαγές στην ΕΕ, αλλά προειδοποίησε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα ήταν λάθος να ξεκινήσει κανείς με την αξίωση ότι θα γίνουν αλλαγές στις Συνθήκες.
Γάλλοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να ψηφιστεί μία ενδεχόμενη αλλαγή στις Συνθήκες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Καλάμπρια στον Έσε – Κίτρινη κάρτα έδειξε ο Λάμπρεχτς, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των «ερυθρόλευκων» για κόκκινη (vid)
- Λήξη συναγερμού στο Καϊμακτσαλάν: Εντοπίστηκε ο σκιέρ που είχε εξαφανιστεί
- Αποφυλάκιση κρατουμένων στη Βενεζουέλα: Ελεύθερος ο Χουάν Πάμπλο Γκουανίπα, ηγετικό μέλος της αντιπολίτευσης
- Λίβανος: Τουλάχιστον 6 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίων στην Τρίπολη – Αγωνιώδεις έρευνες
- Ανατροπή και νίκη για τον Ολυμπιακό στη Σύρο (1-3)
- Χειρωνακτική και πνευματική εργασία: Κάνει «διακρίσεις» η AI; Τα 40 επαγγέλματα που απειλεί περισσότερο
