Νεπάλ: Πάνω από 1.000 Ευρωπαίοι αγνοούνται μετά τον σεισμό
Τουλάχιστον 1.000 Ευρωπαίοι αγνοούνται ακόμη στο Νεπάλ, ενώ έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 12 ανθρώπων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχεδόν μία εβδομάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα. Οι αγνοούμενοι είναι κυρίως τουρίστες οι οποίοι επισκέφθηκαν τις περιοχές Λανγκτάνγκ και Λούκλα.
Τουλάχιστον 1.000 Ευρωπαίοι αγνοούνται ακόμη στο Νεπάλ, ενώ έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 12 ανθρώπων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχεδόν μία εβδομάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα.
«Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται ή πού θα μπορούσαν να βρίσκονται» είπε η επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Κατμαντού, Ρένσγια Τίρινγκ, μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Οι αγνοούμενοι είναι κυρίως τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονταν τις περιοχές Λανγκτάνγκ και Λούκλα, διευκρίνισε.
Η Λανγκτάνγκ είναι μια περιοχή βορείως του Κατμαντού που προσφέρεται για πεζοπορία και χτυπήθηκε από μια τεράστια χιονοστιβάδα και κατολισθήσεις λάσπης. Η Λούκλα είναι η αφετηρία για τους ορειβάτες που επιχειρούν να φτάσουν στον καταυλισμό βάσης του Έβερεστ, μετά από 9ημερη πεζοπορία.
Οι νεκροί από τον πολύ ισχυρό σεισμό που έπληξε το Νεπάλ ξεπερνούν τις 6.100, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας εκφράζει ανοικτά φόβους ότι τα θύματα μπορεί να ξεπεράσουν και τις 10.000.
Οι διασώστες αγωνίζονται ακόμη να φτάσουν στις απομονωμένες περιοχές της ορεινής χώρας, καθώς η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη αφού οι δρόμοι έχουν καταστραφεί.
Οι ξένοι διπλωμάτες δυσκολεύονται επίσης να εντοπίσουν τους αγνοούμενους, επειδή πολλοί τουρίστες δεν δηλώνονται οικειοθελώς στις πρεσβείες και τα προξενεία των χωρών τους όταν φτάνουν στο Νεπάλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινοί έποικοι καταστρέφουν 15 σπίτια Παλαιστινίων σε χωριό κοντά στην Ιεριχώ
- Ουκρανία: 4 νεκροί εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ
- Σουδάν: Παιδί 3 ετών νεκρό και 13 τραυματίες σε πυρκαγιά που σάρωσε καταυλισμό εκτοπισμένων
- Η Βενεζουέλα απωθεί αντάρτες προς την Κολομβία, λέει ο κολομβιανός υπουργός Αμυνας
- Κακοκαιρία: Υπερχείλισε ρέμα στο Πικέρμι – Καθίζηση στο Πολύγωνο – Διακοπές κυκλοφορίας
- Πέθανε στα 92 του ο ολλανδός συγγραφέας Σέις Νόοτεμποομ