Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προετοιμάσου: 4 ανατροπές από τη μέλλουσα πεθερά

Προετοιμάσου: 4 ανατροπές από τη μέλλουσα πεθερά

Να θυμάσαι ότι αυτά συμβαίνουν και ότι η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η ψυχραιμία και ένα γλυκό χαμόγελο.

Αννιώ Παυλοπούλου

*Αλλιώς το είχε φανταστεί
Η μανούλα του καλού σας είχε ονειρευτεί ένα μεγάλο, ανοιχτό γάμο να καμαρώσει η ίδια και όλο το χωριό το καμάρι της, τον λεβέντη της. Και εννοείται θρησκευτικό γάμο. Δείξε υπομονή και άκουσε όλα όσα έχει να σου πει και στο τέλος με ένα πλατύ χαμόγελο ενημέρωσέ την απλά ότι τα πράγματα έχουν πλέον αλλάξει και ότι είναι πιθανό ο γαμπρός να εμφανιστεί ακόμη και με αθλητικά παπούτσια. Αν και πάλι επιμείνει και πάλι με χαμόγελο ανακοινώστε της ότι έχετε πάρει τις αποφάσεις σας με τον σύντροφο σας και ότι πολύ θα χαρείτε αν έχετε και την δική της στήριξη και βοήθεια –εκεί, στο «βοήθεια» πάνω συνήθως λυγάνε οι πεθερές.
*Θέλει να φορέσεις το νυφικό της
Ή τελοσπάντων κάποιο άλλο αλλά που βεβαίως θα έχει επιλέξει η ίδια. Αυτό συμβαίνει συχνά όταν η πεθερά σας έχει μόνο γιους. Αρνήσου ευγενικά και πρότεινε της να έρθει στην προτελευταία σου εξόρμηση στους οίκους, τότε που θα έχεις καταλήξει στα τρία αγαπημένα σου. Είναι ένας τρόπος να την κάνεις να αισθανθεί ότι είχε και αυτή λόγο χωρίς παράλληλα να της αφήνεις και μεγάλα περιθώρια επιλογής. Για πιο οργανωμένο έγκλημα μπορείς να συνεννοηθείς με την πωλήτρια νωρίτερα να επιμείνει σε αυτό που θέλεις εσύ τονίζοντας όλα τα πλεονεκτήματα του και το πόσο πολύ σου ταιριάζει.
*Όλοι οι καλοί χωράμε
Όταν πάρει χαρτί και μολύβι η πεθερά, η λίστα των καλεσμένων ξαφνικά αυξάνεται και πληθύνετε. Εδώ οι αριθμοί αναλαμβάνουν να σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Το budget σας είναι συγκεκριμένο και δεν επιτρέπει απεριόριστους καλεσμένους. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ μην δεχθείτε να αναλάβει η ίδια τα σχετικά έξοδα. Όποιος πληρώνει συνήθως έχει άποψη και κάτι τέτοιο μάλλον δεν είναι το επιθυμητό σε αυτήν τη φάση. Μπορείς, από κοινού με τον σύντροφο σου, να της προτείνετε να κάνετε ένα τραπέζι, ένα κάλεσμα στο σπίτι σε ορισμένους από τους τελείως άσχετους από εσάς –γείτονες, παλιούς συναδέλφους κτλ –στο οποίο θα παρευρεθείτε και εσείς για να τσουγκρίσετε, να τσιμπήσετε και να πείτε δυο κουβέντες μαζί τους.
*Μαύρη, μαυρίλα
Μισεί τις προσκλήσεις. Μισεί το φόρεμά της. Μισεί το δικό σας φόρεμα. Μισεί τον μήνα και την ημερομηνία του γάμου σας. Μισεί και απορρίπτει τα πάντα. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πολλές φορές αυτό σχετίζεται με το αίσθημα απώλειας που δημιουργείται πολλές φορές ακόμη και μη συνειδητά. Αισθάνονται ότι «χάνουν» το γιο τους, ότι εκείνος πλέον ασχολείται μόνο με εσένα και ότι εσύ είσαι πλέον η προτεραιότητα του. Παρότρυνε τον αγαπημένο σου να περνάει λίγο παραπάνω χρόνο μαζί της συζητώντας τα διάφορα καθημερινά του θέματα. Έτσι ώστε να την κάνει να νιώθει σημαντική σε όλη αυτήν τη διαδικασία, ότι αποτελεί ακόμη τη διέξοδο και τη ζεστή αγκαλιά που αναζητά ο γιος της. Σημαντικό είναι επίσης να της δώσετε και ενεργό ρόλο σε κάποιο κομμάτι της δεξίωσης: να συγκεντρώνει τα δώρα, να φροντίσει ότι όλοι οι καλεσμένοι είναι ευχαριστημένοι στις θέσεις τους, ακόμη και να δοκιμάσετε μαζί της το catering πριν το κλείσετε μιας και είναι «τόσο καλή μαγείρισσα».

gamos.gr

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024