Ποια είναι η καλύτερη τροφή για τις κόρες μας;
Νέα έρευνα έδειξε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης φυστικοβούτυρου στην παιδική ηλικία και της μείωσης των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου του μαστού
Από: Ελένη Χαδιαράκου
Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον έδειξε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης φυστικοβούτυρου στην παιδική ηλικία και της μείωσης των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου του μαστού αργότερα στη ζωή μιας γυναίκας.
Η συγκεκριμένη έρευνα, μελέτησε τις συνήθειες γυναικών από τη σχολική ηλικία, μέχρι και την ενηλικίωσή τους. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι όσες γυναίκες έτρωγαν φυστικοβούτυρο δύο με τρεις φορές την εβδομάδα όταν ήταν μικρές, είχαν 39% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού, ακόμα και να εμφανίσουν καλοήθεις όγκους στο στήθος τους.
Οι επιστήμονες θεώρησαν πως το συμπέρασμα αυτό είναι αρκετά σημαντικό ώστε να εντάξει αυτή την αγαπημένη για τα παιδιά μας τροφή στη λίστα με τις διατροφικές επιλογές που δρουν προληπτικά ενάντια στην εμφάνιση καρκίνου.
imommy
- Μοντέρνοι «Λουδίτες» και καρυκεύματα: Οι καταναλωτικές τάσεις που θα δούμε το 2026
- Χάρις Αλεξίου: Γενέθλια για την τραγουδίστρια που έγινε 75 χρόνων – Το μήνυμά της
- Η AI εισβάλλει στη διαδικασία προσλήψεων και δημιουργεί «φαύλο κύκλο» δυσαρέσκειας
- Επιμένουν για Λάτσιο και Ιωαννίδη οι Ιταλοί: «Τον παρακολουθεί ενόψει καλοκαιριού…»
- Ανταρκτική: Γραμματοκιβώτιο με βασιλική σφραγίδα στο …τέλος του κόσμου
- Γουόρεν Μπάφετ: Οι 7 χρυσές οικονομικές συμβουλές του «Σοφού της Όμαχα»

