Βομβιστική επίθεση έξω από το αμερικανικό προξενείο στο Αρμπίλ
Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη έξω από το αμερικανικό προξενείο στο Αρμπίλ, την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν. Τουλάχιστον ένας νεκρός και πέντε τραυματίες, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης. Την ευθύνη για την επίθεση φέρεται να ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη έξω από το αμερικανικό προξενείο στο Αρμπίλ, την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν.
Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.
Σύμφωνα με ανταποκριτή του δικτύου Al Arabiya καπνός υψώθηκε πάνω από το σημείο της επίθεσης.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, μετά την επίθεση ακούστηκαν πυροβολισμοί, οι οποίοι στη συνέχεια σταμάτησαν.
Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι στόχος της επίθεσης ήταν το προξενείο.
To Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε την επίθεση, λέγοντας ότι δεν τραυματίστηκαν αμερικανοί πολίτες ή φρουροί του προξενείου.
Δυνάμεις ασφαλείας έσπευσαν στην περιοχή.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε η αμερικανική υπηρεσία παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.
Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη
Σειρά βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 29 άνθρωποι την Παρασκευή, σύμφωνα με ιρακινούς αξιωματούχους.
Οι περισσότερες επιθέσεις σημειώθηκαν σε δημόσιους χώρους.
Η πο αιματηρή επίθεση ήταν εκείνη που σημειώθηκε σε υπαίθρια αγορά στη συνοικία Αμίλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άτομα και να τραυματιστούν άλλα 20.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Byron: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μέγαρα, Ανατολική Μάνη, Ευρώτας και δύο κοινότητες στον Δήμο Μάνδρας
- Κρις Πρατ: Πρωταγωνιστεί σε ντοκιμαντέρ που εξερευνά τον κρυμμένο τάφο του Αγίου Πέτρου
- LIVE: Καλαμάτα – Ολυμπιακός Β’
- Κακοκαιρία Byron: Μέχρι πότε θα συνεχιστούν τα φαινόμενα στη Θεσσαλία – Βροχοπτώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή για να παραδώσει το δίπλωμα οδήγησης
- Ξεκίνησε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου – Ποιοι δρόμοι έκλεισαν
