Στο +8,6% οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Ευρώπη το α΄τρίμηνο του 2015
Την υψηλότερη αύξησή τους σε διάστημα ενός χρόνου σημείωσαν οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων τον Μάρτιο στην Ε.Ε, συμβάλλοντας σημαντικά στην θετική εικόνα του πρώτου τριμήνου του έτους.
Οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή επικράτεια συνέχισαν να αυξάνονται και τον Μάρτιο οπότε και καταγράφηκε αύξηση 10,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014 με τις συνολικές ταξινομήσεις να αθροίζουν σε 1.604.107 μονάδες τον τρίτο μήνα του έτους σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ACEA (Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου).
Ως αποτέλεσμα των θετικών μεγεθών του Μαρτίου ο οποίος εκτός είναι ο 19ος κατά σειρά μήνας που οι ευρωπαϊκές ταξινομήσεις σημειώνουν άνοδο, ιδιαίτερα θετική είναι και η εικόνα του πρώτου τρίμηνου του έτους, οπότε και καταγράφηκε αύξηση 8,6% σε σχέση με το α΄τρίμηνο του 2014 με τις συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων να αθροίζουν σε 3.527.704 μονάδες.
Αναλυτικά, σε ό,τι αφορά το τρίμηνο άνοδο σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων σε όλες τις παραδοσιακά ισχυρές αγορές αυτοκινήτου με την ισπανική στο +32,2%, την ιταλική στο +13,5%, τη γαλλική στο +6,9%, τη βρετανική στο +6,8% και τη γερμανική +6,4%.
Σε ό,τι αφορά τις αντίστοιχες επιδόσεις του club των ισχυρών, ειδικά για τον Μάρτιο αυξημένες πωλήσεις αυτοκινήτων κατά 40,5% εμφάνισε η Ισπανία, 15,1% η Ιταλία, 9,3% η Γαλλία, 9% η Γερμανία και 6% η Βρετανία σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014.
auto.in.gr
- Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Από τα Χριστούγεννα με βροχές στην «ψυχρή» και χιονισμένη Πρωτοχρονιά
- Σουηδία: Μία νεκρή και δύο τραυματίες μετά από επίθεση σε σπίτι στην Μπόντεν – Σκότωσε τον δράστη η Αστυνομία
- Γαλλία: Το 2025, η επιθυμία των Γάλλων να εγκαταλείψουν τη χώρα έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών
- Η ανασκόπηση του ΣΕΓΑΣ για το 2025: Πρόσωπο της χρονιάς ο Εμμανουήλ Καραλής – Τα μετάλλια και η προοπτική για το μέλλον
- Μαχαιρωμένη βρέθηκε η σταρ του Broadway Ιμάνι Ντία Σμιθ στα 26 της – Κατηγορείται για φόνο ο σύντροφός της
- Θεσσαλονίκη: Απάτη – μαμούθ με «μαϊμού» τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ
