ΕΚΠΑ: Συνεχίζεται για 17η ημέρα η κατάληψη στην πρυτανεία
Συνεχίζεται για 17η ημέρα η κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ από ομάδα αντιεξουσιαστών που ζητούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, καθώς και άλλων κρατουμένων για υποθέσεις τρομοκρατίας. Στον εισαγγελέα οδηγούνται εντός της ημέρας τα έξι άτομα που συνελήφθησαν την Τρίτη. Υπό κατάληψη το δημαρχείο της Καλαμαριάς και τα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ στη Θεσσαλονίκη.
Συνεχίζεται για 17η ημέρα η κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ από ομάδα αντιεξουσιαστών που ζητούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, καθώς και άλλων κρατουμένων για υποθέσεις τρομοκρατίας.
Σήμερα, Τετάρτη, οδηγούνται στον εισαγγελέα έξι άτομα, πέντε Έλληνες και ένας Ισπανός, τα οποία συνελήφθησαν χθες από τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από την πρυτανεία του ΕΚΠΑ και φέρεται να σχετίζονται με την κατάληψη.
Χθες προσήχθησαν συνολικά εννέα άτομα, εκ των οποίων οι έξι συνελήφθησαν, ενώ οι άλλοι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι. Από προχθές, οπότε ξεκίνησαν οι προσαγωγές και συλλήψεις από την αστυνομία, έχουν συλληφθεί 21 άτομα.
Την ίδια ώρα, ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποιούν από το πρωί κατάληψη στο δημαρχείο της Καλαμαριάς και στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) στη Θεσσαλονίκη σε ένδειξη αλληλεγγύης, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, στους απεργούς πείνας του «Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων».
Το πρωί, μία ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε το δημαρχείο Καλαμαριάς, κρέμασε πανό με τα αιτήματά τους και, όπως ενημέρωσαν τον δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη, θα παραμείνουν έως το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί η οικονομική υπηρεσία, το τμήμα μηχανοργάνωσης και προμηθειών του Δήμου.
Παράλληλα, κατάληψη πραγματοποιείται και στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, που βρίσκονται στην οδό Στρατηγού Καλλάρη, όπου οι καταληψίες επίσης κρέμασαν πανό στο κτίριο με τα αιτήματά τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αγρότες: Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα – «Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα»
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
- Ελένη Φουρέιρα: Κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στο Spotify
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – ΟΦΗ και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της
- Βασιλιάς Κάρολος: Κουρτίνες από παλάτι του έγιναν κάλτσες για φιλανθρωπία