Ταϊλάνδη: Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στο τουριστικό νησί Σαμούι
Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε υπόγειο χώρο στάθμευσης εμπορικού κέντρου του τουριστικού νησιού Σαμούι, προκαλώντας τον τραυματισμό επτά ανθρώπων, ανακοίνωσε το Σάββατο η ταϊλανδική αστυνομία.
Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε υπόγειο χώρο στάθμευσης εμπορικού κέντρου του τουριστικού νησιού Σαμούι, προκαλώντας τον τραυματισμό επτά ανθρώπων, ανακοίνωσε το Σάββατο η ταϊλανδική αστυνομία.
Η έκρηξη σημειώθηκε χθες βράδυ, την ώρα που οι πελάτες του εμπορικού κέντρου Central Festival έκαναν τις αγορές τους μέσα στο κτίριο.
«Πρόκειται για ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το είδος των εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκαν» δήλωσε ο στρατηγός Πραβίτ Ταβόρν Σίρι, εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας της Ταϊλάνδης.
Οι τραυματίες, ανάμεσά τους μια 12χρονη Ιταλίδα, έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Στην Ταϊλάνδη μαίνεται εξέγερση στο νότο, στα σύνορα με τη Μαλαισία, όπου αντάρτες μαλαϊκής εθνότητας και μουσουλμανικής θρησκείας θεωρούν ότι είναι θύματα διακρίσεων σε μια χώρα με πληθυσμό κατά πλειοψηφία βουδιστικό.
Από το 2004, η σύγκρουση έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσοτέρων από 6.300 ανθρώπων σε εκρήξεις, πυροβολισμούς και επιχειρήσεις των δυνάμεων της τάξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Αγρότες: Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα – «Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα»
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
- Ελένη Φουρέιρα: Κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στο Spotify
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – ΟΦΗ και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της
- Βασιλιάς Κάρολος: Κουρτίνες από παλάτι του έγιναν κάλτσες για φιλανθρωπία