Σχεδόν χίλιοι μετανάστες περισυνελέγησαν στα ανοικτά της Λιβύης
Τους χίλιους φτάνει ο αριθμός μεταναστών που περισυλλέχθησαν από την ιταλική ακτοφυλακή μεταξύ Σικελίας και λιβυκών ακτών, σε τρεις ξεχωριστές επιχειρήσεις διάσωσης. Σε ένα από τα σκάφη βρισκόταν και μία σορός μετανάστη που είχε εκπνεύσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Τους χίλιους φτάνει ο αριθμός μεταναστών που περισυλλέχθησαν από την ιταλική ακτοφυλακή μεταξύ Σικελίας και λιβυκών ακτών, σε τρεις ξεχωριστές επιχειρήσεις διάσωσης.
Σε ένα από τα σκάφη βρισκόταν και μία σορός μετανάστη που είχε εκπνεύσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Οι υπόλοιποι, συγκεκριμένα 978 άτομα, έχουν διασωθεί.
Τα σκάφη βρίσκονταν σε σχετικά κοντινή απόσταση στις λιβυκές ακτές, περίπου 30 μίλια στα ανοικτά.
Οι μετανάστες οδηγήθηκαν στο Πόρτο Εμπεντοκλέ και στην Αυγούστα. Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι εθνικότητες των μεταναστών.
Ο αριθμός των σκαφών με μετανάστες, ελάχιστα εκ των οποίων καν αξιόπλοα, που ξεκινούν από τις ακτές της χαοτικής Λιβύης με προορισμό το «όνειρο της Ευρώπης», κατά κανόνα αυξάνεται όσο ο καιρός βελτιώνεται και ο κίνδυνος περιορίζεται.
Μετά τα πολύνερκα ναυάγια στα ανοικτά της Λαμπεντούζα, οι ιταλικές αρχές είχαν ξεκινήσει την επιχείρηση Mare Nostrum, την οποία στη συνέχεια διαδέχθηκε ο «Τρίτων».
Ενδεικτικά, την περασμένη Κυριακή είχαν διασωθεί από την ίδια περιοχή 1.500 μετανάστες από πέντε πλοιάρια την ίδια ημέρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τέμπη: Συνεχίζεται η δίκη για τα βίντεο, να κληθεί ως μάρτυρας ο εφέτης ανακριτής ζητά η Καρυστιανού
- Η «μάχη» για τον τίτλο στη Super League: Το πρόγραμμα Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας
- Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- «Είμαστε απροστάτευτοι»: Τα πολλαπλά προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων μέσα από δύο προσωπικές ιστορίες
- Οι αλεπούδες τα τελευταία χρόνια «βολτάρουν» στις κεντρικές πόλεις ακόμα και στην Αθήνα – Πώς εξηγείται;
- Τσιτσιπάς για το γήπεδο: «Έχω να παίξω πάνω από μία δεκαετία σε τόσο κακό κορτ»
