Ο Αλέξανδρος Μπελλές επιστρέφει στη σκηνή του Σταυρού του Νότου (Plus+) για δύο ξεχωριστές παραστάσεις, Πέμπτη 16 & 23 Απριλίου 2015.
Με καινούργιες ενορχηστρώσεις και ήχο νεο-παραδοσιακό, θα παρουσιάσει τραγούδια από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά «Σαν έρθεις» (2012) αλλά και τον επερχόμενο δίσκο του που αναμένεται στα τέλη του 2015, πλαισιωμένα από ιδιαίτερες διασκευές Ελλήνων συνθετών και τραγουδοποιών.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα των Δημήτρη Λάγιου (Περαστικός και αμίλητος, θα με δικάσει), Μίκη Θεοδωράκη (Ποιος τη ζωή μου), Σταύρου Ξαρχάκου (Νυν και αεί), Μάνου Χατζιδάκι (Ο Γιάννης ο φονιάς), Θάνου Μικρούτσικου (Μικρόκοσμος) αλλά και νεότερων τραγουδοποιών όπως του Αλκίνοου Ιωαννίδη (Απόγευμα στο δέντρο), Λεωνίδα Μπαλάφα (Κόσμε Γλέντα) κ.α.
Σε μια δημιουργική προσπάθεια να συνδυάσει τις μουσικές επιρροές του, επιλέγει έναν ήχο στη βάση του παραδοσιακό – με κύριο εκφραστή την κρητική λύρα – παράλληλα όμως βαθιά ηλεκτρικό με έντονες post-rock δυναμικές και ατμοσφαιρικά samples. Ο στίχος παραμένει συνειδητά κοινωνικός και άμεσα πολιτικός, κυρίως μέσα από τα διορατικά λόγια σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Μαζί του, τέσσερις εξαιρετικοί μουσικοί με το δικό τους προσωπικό ύφος.
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.