Διαφωνίες ΑΝΕΛ στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’
Με τους ΑΝΕΛ να διαφωνούν με δύο διατάξεις και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, να υπεραμύνεται των νέων ρυθμίσεων, κάνοντας λόγο για αναγκαία μεταρρύθμιση στην οποία πρέπει η χώρα να προχωρήσει, άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'.
Με τους ΑΝΕΛ να διαφωνούν με δύο διατάξεις και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, να υπεραμύνεται των νέων ρυθμίσεων, κάνοντας λόγο για αναγκαία μεταρρύθμιση στην οποία πρέπει η χώρα να προχωρήσει, άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’.
Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Νίκος Μαυραγάνης, δήλωσε ότι το κόμμα του διαφωνεί με τις διατάξεις που αφορούν στην πρόωρη υπό όρους απόλυση και στην ευνοϊκή επιμέτρηση της εκτιούμενης ποινής, σε συγκεκριμένες κατηγορίες κρατουμένων.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι η Ελλάδα τείνει να γίνει η χειρότερη χώρα στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τις συνθήκες κράτησης, τις οποίες χαρακτήρισε δραματικές.
Παράλληλα, επισήμανε ότι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εκκρεμούν ήδη 191 υποθέσεις με κατηγορίες κατά της Ελλάδας για τις άθλιες συνθήκες κράτησης στις φυλακές από τις οποίες κάποιες θα είναι και καταδικαστικές.
Η συζήτηση συνεχίζεται με τους εισηγητές των κομμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παρίσι: Κατέρρευσε το πάτωμα διαμερίσματος κατά τη διάρκεια πάρτι – Δεκάδες τραυματίες
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 69-74: Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε από την Πυλαία
- Γρίπη: Η κορύφωση έρχεται τις επόμενες μέρες
- Ινιέστα για… Ελ Κααμπί!
- Αλ Σάρα: «Όλα τα εκκρεμή θέματα με τις κουρδικές δυνάμεις θα επιλυθούν» – Συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία
- Βία, ενοχή και το προνόμιο της σιωπής — Δυνατό «ποδαρικό» το His & Hers για τις σειρές του 2026


