Συνάντηση Βαλαβάνη – ΠΟΜΙΔΑ για τη φορολόγηση των ανείσπρακτων μισθωμάτων
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτο Παραδιά θα έχει αύριο Πέμπτη στο υπουργείο Οικονομικών η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.Σημειώνεται πως η ΠΟΜΙΔΑ αντέδρασε εντονότατα μετά τη δημοσίευση της εγκυκλίου για τη φορολογία εισοδήματος από ακίνητα που προβλέπει τη φορολόγηση των ανείσπρακτων μισθωμάτων του 2014 με συντελεστή 11% για τα πρώτα 12.000 ευρώ, και 33% για τα υπόλοιπα.
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτο Παραδιά θα έχει αύριο Πέμπτη στο υπουργείο Οικονομικών η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
Σημειώνεται πως η ΠΟΜΙΔΑ αντέδρασε εντονότατα μετά τη δημοσίευση της εγκυκλίου για τη φορολογία εισοδήματος από ακίνητα (ΠΟΛ.1069/23.3.2015) η οποία ουσιαστικά προβλέπει τη φορολόγηση των ανείσπρακτων μισθωμάτων του 2014 από το πρώτο ευρώ, με συντελεστή 11% για τα πρώτα 12.000 ευρώ, και 33% για τα υπόλοιπα, πλέον χαρτοσήμου 3,6% για όλα τα μισθώματα πλην κατοικιών.
Με επιστολή της προς την κ. Βαλαβάνη η Ομοσπονδία είχε τονίσει πως με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο χιλιάδες εκμισθωτές ακινήτων σε όλη τη χώρα θα πρέπει να πληρώσουν φόρο για όλα τα μισθώματα του έτους 2014 που δεν έχουν εισπράξει από τους ενοικιαστές τους.
Στο πλαίσιο αυτό η ΠΟΜΙΔΑ είχε ζητήσει από την υπουργό να δώσει άμεση λύση στο σοβαρότατο αυτό φορολογικό, αλλά και κοινωνικό πρόβλημα, είτε με την επαναφορά της δυνατότητας εκχώρησης των ανείσπρακτων μισθωμάτων στο Δημόσιο, είτε καθιερώνοντας τη δυνατότητα δήλωσής των μισθωμάτων ως ανείσπρακτων, κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης εισοδημάτων Ε2.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Κατάσκοπος 3 χρόνια και όχι μόλις 3 μήνες
- Ο φόβος για την AI, νέα πραγματικότητα στη Wall Street
- Google: Κάτι αλλάζει με τις επαφές στα κινητά Android – Η έξυπνη…καρτών κλήσεων
- Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, με Καρέρας – Εμπαπέ!
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]
- Γιουβέντους-Λάτσιο 2-2: Η «Μεγάλη Κυρία» έσωσε την παρτίδα στο 90+6’

