
Καταργείται η αναπλήρωση χαμένων ωρών στα σχολεία μέσα στο Πάσχα
Καταργείται η αναπλήρωση χαμένων ωρών μέσα στις διακοπές του Πάσχα λόγω καταλήψεων βάσει εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας. Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης ενημερώνει διευθυντές και εκπαιδευτικούς Γυμνασίων και Λυκείων ότι το υπουργείο προωθεί νέα νομοθετική ρύθμιση για την αναπλήρωση διδακτικών ωρών.
Καταργείται η αναπλήρωση χαμένων ωρών μέσα στις διακοπές του Πάσχα λόγω καταλήψεων βάσει εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης ενημερώνει διευθυντές και εκπαιδευτικούς Γυμνασίων και Λυκείων ότι το υπουργείο προωθεί νέα νομοθετική ρύθμιση για την αναπλήρωση διδακτικών ωρών.
Στη νομοθετική αυτή ρύθμιση θα αναφέρεται ότι σε περίπτωση απώλειας διδακτικών ωρών, η αναπλήρωσή τους εξασφαλίζεται με τους ακόλουθους τρόπους:
- Περικοπή περιπάτων και εκδρομών.
- Περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών και
- Αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποιούνται και οι εορτές και τα μαθήματα).
Με την παύση της λειτουργίας του σχολείου και μέχρι να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του, ο διευθυντής συγκαλεί ανά βδομάδα το σχολικό συμβούλιο, προς τον σκοπό αντιμετώπισης της κατάστασης και διατύπωσης γνώμης για την προσήκουσα διαδικασία αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας που έχουν χαθεί.
Μόλις ομαλοποιηθεί η λειτουργία του σχολείου, ο διευθυντής συγκαλεί αμέσως και εκτάκτως το σχολικό συμβούλιο. Αυτό υποβάλλει πρόταση στον διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσα σε πέντε ημέρες από την έναρξη λειτουργίας του σχολείου σχετικά με τη διαδικασία αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας που έχουν χαθεί, με γνώμονα την όσο το δυνατόν αρτιότερη ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης.
Η διαδικασία αναπλήρωσης των απολεσθεισών ωρών διδασκαλίας πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα τρίμηνο / τετράμηνο από την ομαλοποίηση της λειτουργίας του σχολείου.
Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εισηγείται τον τρόπο αναπλήρωσης των μαθημάτων και της ολοκλήρωσης της διδακτέας ύλης στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης, ο οποίος και λαμβάνει την απόφαση.
Ειδικά για το σχολικό έτος 2014-2015, σε περίπτωση αδυναμίας κάλυψης της διδακτέας ύλης με τους παραπάνω τρόπους, παρέχεται επιπρόσθετα η δυνατότητα αναπλήρωσης των απολεσθεισών ωρών διδασκαλίας με αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Περισσότεροι από 20 νεκροί στην Ονδούρα σε 24 ώρες – Το ένα περιστατικό αφορά αστυνομική επιχείρηση [βίντεο]
- Η Κούβα μέσω του ΥΠΕΞ Ροντρίγκεζ καταγγέλλει το «ψέμα» και την επιθετικότητα των ΗΠΑ
- Ρωσία και Λευκορωσία πραγματοποιούν κοινές πυρηνικές ασκήσεις σε ξηρά, θάλασσα και αέρα
- Πρόταση της Fed για την επέκταση της γραμμής ανταλλαγής νομισμάτων – Τι δείχνουν τα πρακτικά
- Γιορτή σήμερα 22 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]



