Έτοιμες να λάβουν μέτρα για την Υεμένη οι χώρες του Κόλπου, εάν χρειαστεί
Οι χώρες του Κόλπου θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν την Υεμένη από την «επιθετικότητα» των ανταρτών Χούτι, εάν δεν βρεθεί ειρηνική λύση για την αναταραχή που επικρατεί στην περιοχή, είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Σαούντ αλ Φαϊζάλ. Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Υεμένης είχε ζητήσει στρατιωτική επέμβαση των χωρών του κόλπου.
Οι χώρες του Κόλπου θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν την Υεμένη από την «επιθετικότητα» των ανταρτών Χούτι, εάν δεν βρεθεί ειρηνική λύση για την αναταραχή που επικρατεί στην περιοχή, είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Σαούντ αλ Φαϊζάλ.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, ο πρίγκιπας Σαούντ τόνισε ότι η Σαουδική Αραβία τάσσεται κατά της «παρέμβασης» του Ιράν στην Υεμένη.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Υεμένης είχε ζητήσει στρατιωτική επέμβαση των χωρών του Κόλπου, προκειμένου να σταματήσει η εδαφική επέκταση και η προέλαση των μαχητών Χούτι που στρέφονται κατά του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.
«Επεκτείνονται, καταλαμβάνουν αεροδρόμια και πόλεις, επιτίθενται στο Άντεν με αεροπλάνα, συλλαμβάνουν όποιον θέλουν, απειλούν και συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους» είπε ο Ριγιάντα Γιασίν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αραβικό δορυφορικό κανάλι Al Jazeera.
«Έχουμε πει στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, στα Ηνωμένα Έθνη αλλά και στη διεθνή κοινότητα ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση στρατιωτικών αεροσκαφών στα αεροδρόμια που έχουν υπό τον έλεγχό τους οι Χούτι» συνέχισε ο υπουργός.
Εν τω μεταξύ, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Φίλιπ Χάμοντ, δήλωσε ότι θα συζητήσει με αμερικανούς αξιωματούχους και αξιωματούχους από τη Σαουδική Αραβία τρόπους ενίσχυσης του προέδρου της Υεμένης.
«Κανείς από εμάς δεν επιθυμεί να δει στρατιωτική δράση» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Διαψεύδει δημοσιεύματα για «αποστολή μηνυμάτων» διαπραγμάτευσης στις ΗΠΑ
- Ιράν: Νέα άνοδος της τιμής του πετρελαίου κατά 2% στο άνοιγμα των ασιατικών αγορών
- Ιράν: Ο Ζελένσκι λέει ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ιρανικών drones
- Ιράν: Η Γερουσία αρνείται να περιορίσει τις εξουσίες του Τραμπ για τον πόλεμο
- Ισημερινός: Απελαύνει τον πρεσβευτή της Κούβας και τα υπόλοιπα μέλη της διπλωματικής αποστολής
- Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τα Τέμπη και το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά τη δικαστική απόφαση