Κανονικά θα πληρωθεί και η επόμενη δόση 350 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ
Η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει επαρκή ρευστότητα ώστε να αποπληρώσει μια ακόμη δόση, ύψους 350 εκατ. ευρώ, του δανείου που έχει λάβει από το ΔΝΤ στην καθορισμένη προθεσμία, αύριο, Παρασκευή, είπε έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος στις Βρυξέλλες. Πάντως εντείνεται ο προβληματισμός για το πού θα βρεθούν τα λεφτά για τις επόμενες δόσειες και τις υποχρεώσεις του κράτους, με τον Γ.Δραγάσακη να παραδέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας.
Η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει επαρκή ρευστότητα ώστε να αποπληρώσει μια ακόμη δόση, ύψους 350 εκατ. ευρώ, του δανείου που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην καθορισμένη προθεσμία, αύριο, Παρασκευή, είπε Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής. Πάντως εντείνεται ο προβληματισμός για το που θα βρεθούν τα λεφτά για τις επόμενες δόσειες και τις υποχρεώσεις του κράτους, με τον Γ.Δραγάσακη να παραδέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας.
«Θα πληρώσουμε. Έχουμε τα χρήματα για να πληρώσουμε το ΔΝΤ την Παρασκευή», ανέφερε ο αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννη Δραγάσακης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον Alpha παραδέχθηκε ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει «πρόβλημα ρευστότητας».
Όπως ανέφερε ο κ. Δραγασάκης υπάρχουν υποχρεώσεις που για να καλυφθούν θα πρέπει να υπάρξει καλή συνεργασία με τους εταίρους. «Θα υπάρξει πρόβλημα εάν δεν εξασφαλιστεί πως όλοι οι θεσμοί και οι φορείς δεν παίξουν το ρόλο τους», σημείωσε, στρέφοντας τα βέλη του και προς την ΕΚΤ που την κατηγόρησε ότι δεν ανταποκρίθηκε στη συμφωνία που επιτεύχθη στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χειρουργήθηκε για αφαίρεση όγκου ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου – Αισιοδοξία για την υγεία του
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γνωστός tiktoker bodybuilder – Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο γυμναστήριό του για αναβολικά
- Σε κακή κατάσταση η Σβίατεκ: «Δεν έχω νιώσει έτσι εδώ και πέντε χρόνια…»
- Ψαλιδίζει τον πήχη της ανάπτυξης η Τράπεζα της Ελλάδος – Οι πρώτες ανησυχίες λόγω πολέμου
- Η στιγμή του ιρανικού πλήγματος στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ (βίντεο)
- Δουδωνής από Στύψη: Δεν μπορούν να αφήσουν την κτηνοτροφία να πεθάνει – Περιμένω απαντήσεις στις 6 προτάσεις για τον αφθώδη πυρετό

