Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 19 Μαρτίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 19 Μαρτίου

Επτά νέες ταινίες προβάλλονται από σήμερα, Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ξεχωρίζει το ντοκιμαντέρ του Βιμ Βέντερς και του Τζουλιάνο Σαλγάδο Το Αλάτι της Γης, πάνω στις εξαιρετικές φωτογραφίες και τη ζωή του Σεμπαστιάο Σαλγάδο. Σήμερα ξεκινά και το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Επτά νέες ταινίες προβάλλονται από σήμερα, Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ξεχωρίζει το ντοκιμαντέρ του Βιμ Βέντερς και του Τζουλιάνο Σαλγάδο Το Αλάτι της Γης, πάνω στις εξαιρετικές φωτογραφίες και τη ζωή του Σεμπαστιάο Σαλγάδο. Σήμερα ξεκινά και το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Το Αλάτι της Γης

(4/5)

Το έργο και η ζωή του φωτογράφου Σεμπαστιάο Σαλγάδο βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Βιμ Βέντερς και του γιου του Σαλγάδο, Τζουλιάνο. Ένα υπέροχο, ποιητικό οδοιπορικό με οδηγό τις πανέμορφες φωτογραφίες του Σαλγάδο και τα ταξίδια του στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Το ντοκιμαντέρ ήταν υποψήφιο και για Όσκαρ καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς, Τζουλιάνο Σαλγάδο

Η Αρχαιολόγος

(3/5)

Η Γεωργία Καραμήτρου, αρχαιολόγος στη Δυτική Μακεδονία δίνει μια μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να διασώσει όσα ευρήματα μίας ανασκαφής μπορεί, πριν την δημιουργία μιας τεχνητής λίμνης στη Δυτική Μακεδονία με την κατασκευή του φράγματος του Ιλαρίωνα της ΔΕΗ. Ο Κίμων Τσακίρης φτιάχνει ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο αγάπη για τη μνήμη, με μία ενδιαφέρουσα κεντρική ηρωίδα και ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά.

Σκηνοθεσία: Κίμων Τσακίρης

Σον το πρόβατο

Ο Σον είναι ένα έξυπνο, άτακτο πρόβατο, που ζει με το κοπάδι του στη Φάρμα Μόζι Μπότομ και υπό την επίβλεψη του Αγρότη και του Μπίτζερ, ενός καλοπροαίρετου αλλά μη αποτελεσματικού τσοπανόσκυλου. Παρά τις προσπάθειες του Σον, η ζωή στη φάρμα τους έχει δυσκολέψει, κι ο Σον θα καταστρώσει ένα πανούργο σχέδιο: να πάρουν ρεπό. Ωστόσο, τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου και οι αταξίες του Σον θα απομακρύνουν τον άμοιρο αγρότη από τη φάρμα του.

Σκηνοθεσία: Μαρκ Μπέρτον, Ρίτσαρντ Στάρζακ

Το τραγούδι του Φοίνικα

Η Νέλι καταφέρνει να επιζήσει από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, έχοντας όμως υποστεί πολλά τραύματα στο σώμα της. Θα υποβληθεί σε μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων για να αναπλάσει το πρόσωπό της. Όταν ολοκληρωθούν, θα αναζητήσει το σύζυγό της, ο οποίος όμως δεν θα την αναγνωρίσει. Αντιθέτως λόγω της ομοιότητάς της, θα της προτείνει να υποδυθεί την γυναίκα του, που ο ίδιος θεωρεί νεκρή, με σκοπό να διεκδικήσουν την περιουσία της. Η Νέλι αν και διστακτική, δέχεται να παίξει αυτό το ρόλο, ελπίζοντας ότι έτσι θα μάθει την αλήθεια για τα πραγματικά του συναισθήματα του άνδρα της.

Σκηνοθεσία: Κρίστιαν Πέτσολντ
Πρωταγωνιστούν: Νίνα Χος, Ρόναλντ Ζέρφελντ

Η Τριλογία της Απόκλισης: Ανταρσία

Επικεφαλής πια της επανάστασης που απειλεί το αυστηρά δομημένο κοινωνικό σύστημα, η Τρις (Σεϊλίν Γούντλεϊ) και ο Φορ (Τεό Τζέιμς) βρίσκονται στο στόχαστρο της, διψασμένης για εξουσία, Τζανίν (Κέιτ Ουίνσλετ). Καθώς ο στρατός της χτενίζει τα ερείπια της πόλης για να τους εντοπίσουν, η Τρις με τον Φορ διασχίζουν την πόλη ελπίζοντας να βρουν συμμάχους. Παράλληλα η Τρις προσπαθεί να αποκαλύψει το μυστικό, για το οποίο θυσιάστηκαν οι γονείς και οι φίλοι της, το μυστικό που εξηγεί γιατί η Τζανίν δεν θα πάψει ποτέ να την κυνηγά.

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Σβέντιγκε
Πρωταγωνιστούν: Σέιλιν Γούντλεϊ, Θίο Τζέιμς, Άνσελ Ελγκόρτ

Ο Άνθρωπος του Νοέμβρη

Με κωδικό όνομα The November Man, ο Πίτερ Ντέβερο (Πιρς Μπρόσναν) είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος και καλά εκπαιδευμένος πρώην πράκτορας της CIA που παρασύρεται από την ήσυχη συνταξιοδότηση του, εξαιτίας μιας πολύ προσωπικής αποστολής. Πρέπει να προστατεύσει την πολύτιμη μάρτυρα Άλις Φουρνιέ (Όλγκα Κιριλένκο) που θα μπορούσε να ξεσκεπάσει την αλήθεια πίσω από μια συνωμοσία δεκαετιών. Θα ανακαλύψει σύντομα πως η αποστολή του, τον έχει κάνει στόχο ενός παλιού του φίλου και προστατευόμενο της CIA, του Ντέιβιντ Μέισον (Λουκ Μπρέισι). Με τις υποψίες για την ύπαρξη ενός καρφιού στην υπηρεσία να μεγαλώνουν, δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να εμπιστευθεί ο Ντέβερο, ούτε κανόνες ή σταθερές που να τον βοηθήσουν.

Σκηνοθεσία: Ρότζερ Ντόναλντσον
Πρωταγωνιστούν: Πιρς Μπρόσναν, Όλγκα Κουριλένκο

Amore Mio

Ένας παντρεμένος προπονητής βόλεϊ μπαίνει στον πειρασμό να βάλει τέλος στην σεξουαλική του αποχή ενδίδοντας στην ερωτική επίθεση της καλύτερής του παίκτριας, μια απατημένη σύζυγος μαθαίνει να ζει (και να ερωτεύεται) από την αρχή, ένας πλεϊμπόι θα βρει τον δάσκαλό του στην φαινομενικά απόμακρη γειτόνισσά του, ενώ δύο φίλοι θα ερωτευτούν την ίδια γυναικάρα και θα βάλουν τα δυνατά τους για να την κερδίσουν…

Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Πρωταγωνιστούν: Πάνος Μουζουράκης, Φάνης Μουρατίδης, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Αθηνά Οικονομάκου

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024