«Μαύρο» της Γαλλίας σε ιστοσελίδες με τζιχαντιστικό περιεχόμενο
Για πρώτη φορά, οι γαλλικές αρχές εφάρμοσαν διοικητική απόφαση για διακοπή της λειτουργίας ιστοσελίδων με τζιχαντιστικό περιεχόμενο, βάσει της νομοθεσίας για τη δίωξη απολογητών της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με τις αναφορές, πρόκειται για πέντε ιστοσελίδες που προπαγάνδιζαν υπέρ της ISIS αλλά δεν είχαν ρόλο στην στρατολόγηση μαχητών.
Για πρώτη φορά, οι γαλλικές αρχές εφάρμοσαν διοικητική απόφαση για διακοπή της λειτουργίας ιστοσελίδων με τζιχαντιστικό περιεχόμενο, βάσει της νομοθεσίας για τη δίωξη απολογητών της τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με τις αναφορές, πρόκειται για πέντε ιστοσελίδες που προπαγάνδιζαν υπέρ της ISIS αλλά δεν είχαν ρόλο στην στρατολόγηση μαχητών.
Όπως αναφέρει η Monde, το περιεχόμενο των ιστοσελίδων περιλάμβανε μεταξύ άλλων αναπαραγωγή «επίσημων» κειμένων της τζιχαντιστικής οργάνωσης ή ομιλίες του αρχηγού του. Η λειτουργία τους, αναφέρει, διακόπηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Ένα από τα site ήταν το islamic-news.info, που παρουσιαζόταν ως «αντίδοτο στην σιιτική προπαγάνδα» -οι σιίτες μουσουλμάνοι είναι ο προσφιλής «εσωτερικός εχθρός» της σουνιτικής ISIS.
Πλέον, το μήνυμα του υπουργείου Εσωτερικών που εμφανίζεται σε όποιον προσπαθήσει να επισκεφθεί την ιστοσελίδα είναι: «Έχετε επαναπροωθηθεί σε αυτόν τον ιστότοπο επειδή ο υπολογιστής σας δεν μπορούσε να συνδεθεί σε ιστοσελίδα, το περιεχόμενο της οποίας υποκινεί τρομοκρατικές πράξεις ή υπερασπίζεται δημόσια τρομοκρατικές πράξεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δένδιας για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Ταυτοτικό στοιχείo και απόδειξη της ιστορικής μας συνέχειας
- Μια μπάλα εμπνευσμένη από πολεμίστριες
- Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ «προστατεύει» τη Μόνα Λίζα και όχι τα θύματα του Έπσταϊν
- Νέο περιστατικό βίας ανηλίκων στη Φλώρινα- Εννέα συλλήψεις
- Αντιδράσεις με τη διαφήμιση της Σερένα Γούιλιαμς με ένεση φαρμάκου κατά της παχυσαρκίας (vids)
- Τέμπη: Συνεχίζεται η δίκη για τα βίντεο, να κληθεί ως μάρτυρας ο εφέτης ανακριτής ζητά η Καρυστιανού

