«Το υπουργείο Οικονομικών και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπήκαν ούτε μια φορά στο δίλημμα αν θα πρέπει να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις ή δανειακές υποχρεώσεις και φυσικά δεν πρόκειται να μπουν ούτε και στο μέλλον» ξεκαθαρίζει το υπουργείο κλείνοντας τη συζήτηση και την αναστάτωση που προκλήθηκε από δηλώσεις της Έλενας Παναρίτη, συμβούλου του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

«Τέτοια διλήμματα στις δημοκρατίες είναι εκτός πραγματικότητας. Καθημερινά, άλλωστε, διαψεύδονται οι Κασσάνδρες, αφού αποπληρώνονται κανονικά οι χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της χώρας, χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις εσωτερικές πληρωμές» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Η σύγχυση προκλήθηκε με δηλώσεις της Έλενας Παναρίτη που μιλώντας για τη στάση των δανειστών είπε ενδεικτικά ότι είχαν προτείνει να μην πληρωθούν μισθοί για 1-2 μήνες, εάν η Ελλάδα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας. Αργότερα, η κυρία Παναρίτη διευκρίνισε ότι οι συγκεκριμένες αναφορές της, στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης, σχετίζονταν με τη στάση των δανειστών σε περιόδους πριν από το 2015.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ