Ρωσία: Στο 14% μειώθηκε το βασικό επιτόκιο
Στο 14% μείωσε σήμερα Παρασκευή η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας το βασικό της επιτόκιο από 15%. Η ισοτιμία ευρώ – ρουβλίου ανήλθε στα 64,94 ρούβλια στα υψηλότερα επίπεδα από την αρχή του έτους, γεγονός στο οποίο έχει συμβάλει η σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου και η εκεχειρία στην Ουκρανία. Η Διοικήτρια της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιούλινα το τελευταίο διάστημα είχε δεχθεί έντονες πιέσεις από αξιωματούχους και τον επιχειρηματικό κόσμο για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.
Στο 14% μείωσε σήμερα Παρασκευή η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας το βασικό της επιτόκιο από 15%.
Η ισοτιμία ευρώ – ρουβλίου ανήλθε στα 64,94 ρούβλια στα υψηλότερα επίπεδα από την αρχή του έτους, γεγονός στο οποίο έχει συμβάλει η σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου και η εκεχειρία στην Ουκρανία.
H Διοικήτρια της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιούλινα το τελευταίο διάστημα είχε δεχθεί έντονες πιέσεις από αξιωματούχους και τον επιχειρηματικό κόσμο για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.
Σημειώνεται πως στις 30 Ιανουαρίου η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας είχε μειώσει το βασικό της επιτόκιο από το 17% στο 15%.
Στις 16 Δεκεμβρίου η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας είχε προχωρήσει σε αύξηση «σοκ» των επιτοκίων του ρουβλίου κατά 650 μονάδες βάσης, από 10,5% στο 17% σε μία προσπάθεια ενίσχυσης του νομίσματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λονδίνο: Εμπρηστική επίθεση σε κτίριο εβραϊκής οργάνωσης – Έβαλαν φωτιά σε τρία ασθενοφόρα
- O Ντόναλντ Ντακ και η ενεργειακή κρίση: Τι μας δίδαξαν τα Μίκυ Μάους για όσα συμβαίνουν σήμερα
- «Το Τάμα» με τον Γιώργο Χριστοδούλου για 10 παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας και της άνοιξης
- Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Δραματικές έρευνες για τον 34χρονο δύτη που αγνοείται
- Όλα όσα προσφέρει το μάνγκο στον οργανισμό μας


