Από Μηχανής
Ο σεναριογράφος Άλεξ Γκάρλαντ, γνωστός από τα σενάρια των ταινιών 28 Μέρες Μετά, Μη Μ’ Αφήσεις Ποτέ και Sunshine, αλλά κι από το βιβλίο του Η Παραλία που γύρισε ο Ντάνι Μπόιλ σε κινηματογραφική ταινία με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας Ex Machina, φέροντας και την ευθύνη του πρωτότυπου σεναρίου και της παραγωγής του.
Ένας δισεκατομμυριούχος προγραμματιστής (στο ρόλο ο περιζήτητος Όσκαρ Άιζακ) θα φέρει έναν από τους υπαλλήλους του (Ντόμναλ Γκλίσον) στην πολυτελή κατοικία του για να συμμετάσχει σε ένα πείραμα που θα αφορά στην τελευταία του εφεύρεση, ένα εξαιρετικά προηγμένο θηλυκό ρομπότ που διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη (στο ρόλο η σουηδή ηθοποιός Αλίσα Βικάντερ).
Ένα πολύ ιδιαίτερο ερωτικό τρίγωνο ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη με την αλήθεια, το ψέμα, το ρεαλισμό και την ψευδαίσθηση να εναλλάσσονται μέσα από λαβυρινθώδεις εγκεφαλικές εικόνες, ιλιγγιώδεις ταχύτητες και ένα πολύ δυναμικό μοντάζ που κρατά το θεατή καθηλωμένο μέχρι και την τελευταία σκηνή.
επίσημο site: www.exmachinafilm.com
| Στις αίθουσες από τις 12 Μαρτίου 2015 σε διανομή UIP |
| Όσκαρ Άιζακς | |
| Ηθοποιός: | Ντόνολ Γκλίσον |
| Ηθοποιός: | Αλίσια Βικάντερ |
| Άλεξ Γκάρλαντ |
- Συνταγή: Red velvet cheesecake
- Εξαγωγές: Ποια ελληνικά προϊόντα πρωταγωνιστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Άγιος Βαλεντίνος: Πώς βρέθηκαν τα λείψανα του στη Μυτιλήνη από την Ιταλία
- Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για το δυναμικό stretching
- Με θες ή «τρίχες»; Έρωτας, φλερτ και τούφες στην Ιρλανδία του 18ου και 19ου αιώνα
- Γιατί υπάρχει τόση οργή και μίσος πίσω από την οθόνη;
