Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Still Alice» Ρίτσαρντ Γκλάτσερ

Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Still Alice» Ρίτσαρντ Γκλάτσερ

Πέθανε σε ηλικία 63 ετών ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Γκλάτσερ, δημιουργός της ταινίας «Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει», που πριν λίγες ημέρες χάρισε στην Τζούλιαν Μουρ το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου και η οποία προβάλλεται από σήμερα, 12 Μαρτίου, στη χώρα μας. Ο Γκλάτσερ έπασχε από την νευροεκφυλιστική νόσο Charcot.

Πέθανε σε ηλικία 63 ετών ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Γκλάτσερ, δημιουργός της ταινίας «Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει», που πριν λίγες ημέρες χάρισε στην Τζούλιαν Μουρ το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και η οποία προβάλλεται από σήμερα, 12 Μαρτίου, στη χώρα μας. Ο Γκλάτσερ έπασχε από την νευροεκφυλιστική νόσο Charcot.

«Είμαι συντετριμμένος. Ο Ρίτσαρντ ήταν η αδελφή ψυχή μου, ο συνεργάτης μου, η ζωή μου. Ένας αληθινός καλλιτέχνης και ένας φωτεινός άνθρωπος» έγραψε στο Twitter ο σύζυγός του και επίσης σκηνοθέτης της ταινίας Γουός Γουέστμορλαντ.

«Το να τον βλέπω να μάχεται με την πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση επί τέσσερα χρόνια με τόσο θάρρος με ενέπνευσε, όπως και όλους όσοι τον γνώρισαν. Έβαλε όλη του την καρδιά και την ψυχή στο Still Alice και το γεγονός ότι αυτή η ταινία άγγιξε τόσους ανθρώπους ήταν μία διαρκής πηγή χαράς γι’ αυτόν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γουέστμορλαντ.

«Εις το επανιδείν Ρίτσαρντ, μία από τις πιο αξιολάτρευτες ψυχές από όσες συνεργάστηκα» είναι το μήνυμα στο Twitter του ιδρύματος του ηθοποιού Αλεκ Μπάλντουιν, που επίσης πρωταγωνιστεί στην ταινία.

Ο Ρίτσαρντ Γκλάτσερ, που γεννήθηκε το 1952, έπασχε ήδη από την ασθένεια του Charcot, μία συχνά μοιραία νευροεκφυλιστική νόσο, όταν άρχισε τα γυρίσματα της ταινίας «Still Alice» πέρυσι.

Η ταινία αφορά μία άλλη εκφυλιστική ασθένεια, τη νόσο Αλτσχάιμερ. Η ομάδα της παραγωγής περιέγραψε κατά τη διάρκεια της εκστρατεία προώθησης της ταινίας με ποιον τρόπο επικοινωνούσε με ένα τάμπλετ, αφού δεν μπορούσε να εκφρασθεί.

Η πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση είναι το θέμα της ταινίας «Η Θεωρία των Πάντων» για τη ζωή του Στίβεν Χόκινγκ. Για την ερμηνεία του στην ταινία ο Έντι Ρεντμέιν βραβεύτηκε φέτος με το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο στις 22 Φεβρουαρίου, η Τζούλιαν Μουρ μίλησε για το θάρρος με το οποίο ο Ρίτσαρντ Γκλάτσερ αντιμετώπισε την ασθένειά του.

«Όταν ο Ρίτσαρντ διαγνώσθηκε με την πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση, ο Γουός τον ρώτησε τι θέλει να κάνει. Μήπως να ταξιδέψει, να δει τον κόσμο; Είπε ότι ήθελε να κάνει ταινίες. Και αυτό έκανε… Αυτή η ταινία είναι ένα δώρο που του έμαθε να εκτιμά ακόμη περισσότερο τη ζωή» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Μπάγερν – Άρσεναλ

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν - Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024