Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας έκανε τη Γαλλία… γερμανική
Μία τεραστίων διαστάσεων γκάφα έκανε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας. Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας έδωσε στον γερμανό ομόλογό του ένα φυλλάδιο που έδειχνε έναν χάρτη της Γαλλίας με γερμανικά χρώματα!
Μία τεραστίων διαστάσεων γκάφα έκανε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας. Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας έδωσε στον γερμανό ομόλογό του ένα φυλλάδιο που έδειχνε έναν χάρτη της Γαλλίας με γερμανικά χρώματα!
Το υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε συγγνώμη και έκανε λόγο για «λυπηρό τεχνικό λάθος».
Ο ρουμάνος υπουργός Εξωτερικών Μπόγκνταν Αουρέσκου έδωσε το φυλλάδιο στον Φρανκ Βάλτερ – Σταϊνμάγερ για να τιμήσει τα 135 χρόνια διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.
Μάλιστα, ο Σταϊνμάγερ φωτογραφήθηκε με το φυλλάδιο.
Υπεύθυνο για το φυλλάδιο ήταν το πρακτορείο ειδήσεων της Ρουμανίας Agerpres. Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ανέφερε ότι ο Σταϊνμάγερ είχε λάβει ηλεκτρονικά τη σωστή εκδοχή του φυλλαδίου, αλλά ότι ένα τεχνικό λάθος οδήγησε στη λάθος εκτύπωση.
Είναι η δεύτερη μεγάλη γκάφα της Ρουμανίας εις βάρος της Γαλλίας.
Τον Φεβρουάριο, η πρεσβεία της Ρουμανίας στο Παρίσι έστειλε προσκλήσεις για μία εκδήλωση. Μαζί, όμως, με της προσκλήσεις έστειλε και ένα έγγραφο που περιείχε υποτιμητικά σχόλια για κάποιους από τους καλεσμένους (ανάμεσά τους και σχόλια όπως «μη καλοδεχούμενος» ή «φρικτός»).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σύνοδος κορυφής – ΕΕ: Οι αποφάσεις για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, τη Γροιλανδία και την Αρκτική
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «μεγάλη δύναμη» του στρατού των ΗΠΑ κινείται προς το Ιράν
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
